Gemeente Oisterwijk

start in Oisterwijk
13-02-2007
Buurt aan Z! van start in Oisterwijk

250,- voor activiteit in straat, buurt of wijk

De gemeente Oisterwijk en woonstichting Stromenland starten gezamenlijk een nieuw project om leefbaarheid in Oisterwijkse straten, buurten of wijken te verbeteren. Bewoners die een activiteit opzetten waarbij het sociale contact in de buurt gestimuleerd wordt, kunnen een beroep doen op een bijdrage van maximaal 250,-. Voor de beste buurt aan Z! wordt eind 2007 1000,- beschikbaar gesteld.

Buurt aan Z! is een project waarbij inwoners worden uitgenodigd een activiteit te organiseren die de leefbaarheid in de straat, buurt of wijk verbetert. Te denken valt aan een straatbarbeque of samen een speeltuintje opknappen, maar ook meer creatieve initiatieven zijn van harte welkom. Uitgangspunt daarbij is dat leefbaarheid alles te maken heeft met het feit of je de mensen in de straat kent, elkaar groet en ook dat je elkaar helpt als de nood aan de man is. Omdat bewoners vaak de meeste kennis hebben van wat er speelt in de buurt, ligt bij hen ook het initiatief: de buurt is aan Z! De Twern begeleidt de initiatiefnemers en voert dit project namens de gemeente en de woonstichting uit.

Voorwaarden

Uiteraard zijn aan de toekenning van de premie voorwaarden verbonden. Om samenwerking te bevorderen moet de aanvraag voor het initiatief door drie Oisterwijkse personen worden ingediend. Verder moet het idee door meerdere buurtbewoners worden gesteund en gericht zijn op een totale groep, bijvoorbeeld de hele straat, een grote groep kinderen e.d. Voor het initiatief moet een aanmeldformulier worden ingediend. Meer informatie is te vinden op www.oisterwijk.nl.

1000,- voor beste buurt aan Z!

Het meest creatieve initiatief dat in grote mate bijdraagt aan de doelstelling om leefbaarheid in wijken en buurten te vergroten, maakt kans op een prijs van 1000,-. Tijdens een feestavond voor alle deelnemende partijen wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. Deze prijs moet weer besteed worden aan een verbetering van de leefbaarheid, door en voor bewoners van de straat of buurt.

Voor meer informatie of een aanmeldformulier, klik hier

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon