Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

BEWONERS GELDROP-MIERLO POSITIEF OVER AFVALINZAMELING

Extern onderzoeksbureau De Jonge MilieuAdvies heeft in december 2006 een schriftelijke enquête uitgevoerd onder inwoners van Geldrop-Mierlo. In deze enquête zijn vragen gesteld over de mening, de houding en het gedrag van inwoners ten aanzien van de afvalinzameling.Bovendien heeft ze huidige inzamelstructuur in kaart gebracht en geanalyseerd. De resultaten zijn vergeleken met het landelijke afvalbeleidsplan (LAP) en van vergelijkbare gemeentes. Geconcludeerd kan worden dat inwoners van Geldrop-Mierlo het huidige systeem van afvalinzameling vinden voldoen. Bovendien blijkt uit de inventarisatie dat Geldrop-Mierlo een uitgebreide inzamelstructuur biedt tegen gemiddelde kosten. Ook behaalt Geldrop-Mierlo met de afvalinzameling goede scheidingsprestaties.

STEEKPROEF
Voor het versturen van de enquête is uit de gemeentelijke basisadministratie een representatieve steekproef getrokken van 1.383 huishoudens. Dit zijn één op de twaalf huishoudens. Van de 1.383 huishoudens heeft 52 procent gereageerd. Dit is zeer goed. De uitkomsten van het onderzoek zijn dan ook betrouwbaar.

RAPPORTEN
Hieronder vindt u het "Deelrapport fase1: de inventarisatiefase", de "Resultaten bewonersonderzoek in de gemeente Geldrop-Mierlo" en een Presentatie van de afgeronde inventarisatiefase".

Deelrapport_fase1_de_inventarisatiefase.pdf

Resultaten_bewonersonderzoek_in_de_gemeente_GeldropMierlo.pdf

Presentatie_afgeronde_inventarisatiefase.pdf