Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 13 februari 2007

Inwoners geven mening over 'Staat van de Gemeente'

Meerssen doet het goed in Burgeronderzoek

De gemeente Meerssen streeft voortdurend naar verbetering van haar dienstverlening aan burgers en bedrijven. In dat kader heeft het college van B&W vorig jaar besloten tot deelname aan de landelijke gemeentemonitor 'De Staat van de Gemeente'. Het is de bedoeling dat op termijn ALLE gemeenten in Nederland aan De Staat gaan deelnemen.

In totaal zijn in de gemeente Meerssen ca. 1.600 burgers (inwoners en bezoekers van de gemeentelijke loketten) verzocht een uitgebreide vragenlijst in te vullen. De vragen hadden betrekking op de gemeente in het algemeen en de gemeentelijke dienstverlening in het bijzonder. De vragenlijsten konden (anoniem) zowel op papier als via internet worden ingevuld. De respons bleek ruimschoots voldoende.

Resultaten
Op basis van de bevindingen kan het gemeentebestuur concluderen dat Meerssen het over het algemeen genomen goed doet. De gemeente Meerssen scoort bijvoorbeeld een dikke voldoende wat betreft de gemeentelijke dienstverlening en ook de gemeentelijke informatieverstrekking wordt door de burgers als goed ervaren. Enkele zaken die aandacht behoeven, zijn de soms lange wachttijden aan de gemeentelijke loketten en het bieden van elektronische dienstverlening via de gemeentelijke website www.meerssen.nl.

Doelstelling
De Staat van de Gemeente heeft tot doel een goed beeld te verwerven van het eigen functioneren in vergelijking tot dat van andere gemeenten. Op grond van de bevindingen kunnen gemeenten van elkaar leren en tot eventuele aanpassingen van beleid en/of organisatie overgaan. Bij voortduring inzicht geven in het functioneren van de gemeente (transparantie van beleid) en de beoordeling daarvan door burgers, zal op termijn tevens kunnen leiden tot minder bemoeienis van hogere overheden met het lokale bestuur.

Uitgebreide informatie volgt
Op woensdag 28 februari 2007 publiceert de gemeente Meerssen uitgebreide informatie over de lokale bevindingen in het kader van de 'De Staat van de Gemeente' op de gemeentepagina's in het plaatselijke huis-aan-huisblad De Geulbode en op www.meerssen.nl. Het volledige onderzoeksrapport is ter inzage in de hal van het bestuurscentrum en op www.staatvandegemeente.nl.

Informatie: Bureau Communicatie, tel. 043-3661608. Email: info@meerssen.nl.