Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

ST WILLEBRORD, 13 februari 2007

Hennepruimdag in St Willebrord

ST. WILLEBRORD: Het politieteam Etten-Leur e.o. heeft dinsdag een hennepruimdag gehouden. Een zestal panden in St. Willebrord zijn bezocht. In vijf gevallen betrof het een instap in een woning en eenmaal in een loods. In de loods, gelegen aan de Dorpsstraat, werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met in totaal 68 lampen en 900 planten.

In twee (van de vijf) woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo werd in de Wittenburg op een zolder een in werking zijnde kwekerij aangetroffen bestaande uit 10 lampen en 74 oogstrijpe planten. In de woning werd een 46-jarige man aangehouden. Deze is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. In een woning in de Emmastraat werd op de slaapkamer een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met 8 groeilampen en 65 planten Emmastraat.

In alle gevallen werd er diefstal van electriciteit gepleegd daar de stroom buiten de meter om werd afgetapt. Door Essent is hiervan aangifte gedaan. Alle lampen, apparatuur en planten zijn inbeslag genomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aanhoudingen wegens diefstal

BREDA: De politie heeft maandagavond rond 21:10 uur op het Spinveld drie Bredase jongens (13, 13, 14) aangehouden wegens diefstal van twee brandblussers. De drie hadden op het bedrijventerrein drie brandblussers meegenomen en hadden die al lopend naar huis in de lucht en op elkaar leeggespoten. De drie jongens zijn na hun aanhouding verhoord en weer aan hun ouders overgedragen. Ze kunnen een HALT-straf tegemoet zien.

Man aangehouden wegens mishandeling

BREDA: De politie heeft dinsdagochtend rond 02:30 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden in de Zwijnsbergenstraat. Dit gebeurde op verdenking van mishandeling van een 61-jarige Bredanaar. De twee, onbekenden van elkaar, zouden na een avond in de kroeg onenigheid hebben gekregen voor de woning van de 61-jarige. Hierbij kreeg de laatstgenoemde enkele klappen. Hij belde daarop de politie die na een kort onderzoek de dader wist op te sporen. Die lag al te slapen maar werd van zijn bed gelicht en meegenomen voor verhoor. In de loop van de dinsdag werd hij weer vrijgelaten. De politie onderzoekt de zaak nog.

Bericht van 22 januari 2007:
Politie waarschuwt voor oplichting

BREDA: De politie waarschuwt voor twee mannen die met een zielig verhaal aan de deur komen en om geld vragen. Dat gebeurde vorige week donderdag bij twee personen in de wijk Liniekwartier. In beide gevallen ging het om oplichting. In het eerste geval leende het slachtoffer 15 euro aan het duo waarna de mannen s avonds terugkwamen om zogenaamd de schuld in te lossen. Door een wisseltruc kregen ze nog eens 20 euro mee. In het tweede geval is een man met het duo mee gegaan naar een pinautomaat om daar 50 euro op te nemen. Dat slachtoffer voelde zich bedreigd, doordat een van de oplichters de suggestie wekte dat hij een vuurwapen bij zich droeg. De politie onderzoekt de zaak. Het gaat om twee blanke mannen met beide kort blond haar, mogelijk broers van elkaar. Een van hen zou rond 30 jaar zijn, de ander tussen de 40 en 50 jaar. Mensen die het duo herkennen of andere relevante informatie hebben, kunnen zich melden op 0900-8844.

Aanvulling 13 februari 2007:
Aanhoudingen wegens oplichting

BREDA: Dinsdagochtend om 06:00 uur zijn in de Gilbert van Zinnikstraat twee Bredase mannen (36, 25) aangehouden op verdenking van betrokkenheid in deze zaak. De mannen zijn gedurende de loop van het onderzoek in verzekering gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro