Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (13/02/2007)

OOSTERHOUT NB, 13 februari 2007

Politie zoekt eigenaren gestolen fietsen

OOSTERHOUT: De politie van het team Oosterhout is op zoek naar de eigenaren van ongeveer 35 gestolen fietsen. De fietsen staan in het politiebureau, Europark 21 in Oosterhout en kunnen tot eind februari worden bezichtigd.
Half januari arresteerde de politie een 57-jarige Oosterhouter voor diefstal van de fietsen (zie ook persberichten dinsdag 16 januari 2007). In en rond de woning van de man troffen agenten in totaal 41 rijwielen aan. De politie nam de tweewielers is beslag en stelde een onderzoek in naar de herkomst ervan. In een aantal gevallen leverde dit een eigenaar op. Van 35 fietsen is echter nog steeds onduidelijk van wie ze zijn.
Mensen die een fiets missen, kunnen zich bij de politie melden om de fietsen te bezichtigen. Mensen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets, dienen deze aangifte mee te nemen. Mensen die nog geen aangifte hebben gedaan, dienen documenten mee te brengen, waarmee ze kunnen aantonen welke fiets van hen is.

Politie rolt opnieuw diverse hennepkwekerijen op

OOSTERHOUT / KAATSHEUVEL: Politiemensen van het politiedistrict Oosterhout hebben dinsdag 13 februari drie hennepkwekerijen opgerold. Het gaat om kwekerijen in woningen in de Asterstraat en aan de Lavendelhof in Oosterhout en in een bedrijfspand in de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel.
In het pand in de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel vond de politie een hennepkwekerij, ter grootte van 609 hennepplanten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Er werden geen aanhoudingen verricht. De politie stelt uiteraard een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij c.q. de gebruiker van het pand.
In de Oosterhoutse zaken verrichtte de politie wel een aantal aanhoudingen.
Op de zolder van een woning in de Asterstraat trof de politie een hennepkwekerij van 267 planten aan. Ook hier bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.
In de woning hield de politie de 30-jarige bewoonster, een 25-jarige Oosterhouter en een 30-jarige Oosterhouter aan. Het drietal is verhoord en daarna in vrijheid gesteld. De vrouw heeft een bekentenis afgelegd.
In een kast op de zolder van een woning aan de Lavendelhof trof de politie in totaal 16 hennepplanten aan. De bewoner(s) van het pand moeten zich bij de politie melden.
Alle kwekerijen zijn ontmanteld en de hennepplanten zijn vernietigd.

Man aangehouden na opstootje in horecagelegenheid

RAAMSDONKSVEER: Politiemensen hebben in de nacht van maandag 12 februari op dinsdag 13 februari rond 00.30 uur op de Keizerdijk een 20-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden. De man had rond 23.00 uur onder invloed van alcohol een 39-jarige horecamedewerker omver geduwd en bedreigd. De horecamedewerker weigerde zijn 20-jarige klant nog alcohol te schenken, waarop de verdachte naar de bar liep en zichzelf wilde bedienen. De medewerker probeerde de klant achter de bar vandaan te houden, waardoor er wat duw- en trekwerk ontstond tussen de twee. De medewerker kwam daarbij ten val. Toen de klant vervolgens de horecagelegenheid verliet, zou hij de medewerker nog woordelijk bedreigd hebben. De medewerker deed aangifte van mishandeling en bedreiging en de politie hield de verdachte aan. De man heeft een bekentenis afgelegd en kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 330,- opgelegd. Als hij deze boete niet betaalt, moet hij alsnog voor de rechter verschijnen.

Inbraak in supermarkt

WIJK EN AALBURG: In de nacht van maandag 12 februari op dinsdag 13 februari omstreeks 03.15 uur is ingebroken in een supermarkt aan De Galerij. De inbreker of inbrekers kwamen de winkel binnen door een gat in het dak van het pand te maken. In de winkel vernielden ze diverse plafondplaten en een rolluik van de rookwarenkast. Ze maakten vervolgens pakjes sigaretten buit. De politie stelt een onderzoek naar de inbraak in en heeft onder andere een buurtonderzoek verricht.

Politie onderzoekt vernieling aan autos

HANK: De politie van het team Altena onderzoekt een aantal vernielingen aan autos. Tussen vrijdag 9 februari en maandag 12 februari zijn bij diverse autos die geparkeerd stonden op verschillende locaties in Hank autobanden lek gestoken. Ook werden in één geval de ruitenwissers afgebroken en werd in één geval een autospiegel vernield. Het gaat om geparkeerde autos in de Kerkstraat, In t Rietwerf, Reigerstraat, Roerdompstraat, Korenstraat, Karekietstraat en Zalmstraat.
Mensen die menen iets verdachts te hebben gezien of over andere informatie beschikken die kan helpen bij het vinden van de dader(s), wordt verzocht contact op te nemen met de politie, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Auteur: Leonie van Ooijen