Persberichten 13/02 middag

regio, 13-02-2007

Alphen a/d Rijn Politie onderzoekt brand De Thermen

De politie doet onderzoek naar de brand die het zwembad De Thermen maandagnacht 12 februari volledig in de as legde. De brand is begonnen in het aangrenzende café De Kroeg en sloeg over naar zwembad en sportzalen. De technische recherche deed daar nog dezelfde dag een brandonderzoek. Op twee plaatsen werden brandversnellende stoffen gevonden. Laboratoriumonderzoek moet nog uitwijzen om welke stoffen het gaat. Vanwege deze vondst denkt de politie aan brandstichting en richt haar onderzoek daar op.

In een maandagavond gehouden informatiebijeenkomst voor omwonenden deed de districtschef Jaco van Hoorn een oproep aan de toehoorders om alles te melden wat van belang kan zijn in het onderzoek. Inmiddels hebben zich vier burgers gemeld met informatie. Ook hadden enkele van hen beeldmateriaal met een mobiele telefoon gemaakt. Tot op heden heeft de informatie nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. De politie nodigt dan ook iedereen uit om zaken te melden die bij het onderzoek zouden kunnen helpen.

Meldingen kunnen gedaan worden via 0900-8844 en vraag dan naar het team in Alphen aan den Rijn dat onderzoek doet naar de brand. Mensen die hun informatie door omstandigheden niet kwijt kunnen via dat nummer, kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.