BT en HTC introduceren Mobile VoIP in de UK

Utrecht, 13 februari 2007 - BT introduceert in de UK Mobile VoIP-diensten op Windows Mobile 6-gebaseerde smartphones van HTC. Door de combinatie van BT's draadloze breedbandnetwerken en -diensten, Microsoft Windows Mobile 6 en de kracht van HTC op het vlak van mobiele apparaten, heeft de BT-klant de vrijheid te kiezen hoe hij onderweg bereikbaar blijft.

Jerry Thompson, chief of Applications and Devices bij BT, over de bekendmaking: "Wij zijn blij dat we onze klanten een ware, geconvergeerde, mobiele ervaring kunnen aanbieden. We zijn enthousiast over Windows Mobile 6 en de range aan producten van HTC. Die combinatie maakt het voor ons mogelijk om betaalbare geconvergeerde diensten te ontwikkelen voor onze klanten via ons draadloze breedband- en mobiele netwerk. Deze nieuwe service geeft mensen de mogelijkheid om hun werk goed te kunnen doen, ook wanneer ze op pad zijn."

De introductie van de Mobile VoIP past in de strategie van BT om te voldoen aan de wensen van de klant en zo te voorzien in de best mogelijke klantervaring. Dat bewerkstelligt BT met de inzet van hun eigen ervaring of door partnerships met bekende bedrijven zoals in dit geval Microsoft en HTC.

BT biedt een ruim pakket aan draadloze producten en diensten voor klanten thuis, op kantoor en onderweg. Een van de diensten die BT biedt, is de Wi-Fi Fusion mobile service, de eerste, naadloos geconvergeerde, fixed-mobile Phone service. Een andere draadloze dienst van BT omvat de iconic home en office 'Hub' waarmee klanten hun eigen draadloze netwerk kunnen creëren.

BT is een van de pioniers op het gebied van de ontwikkeling en groei van draadloze breedbandverbindingen in de UK en daarbuiten, en heeft zo bijgedragen aan de realisatie van nieuwe applicaties en apparaten. Zo staan er bijna een miljoen BT-'hubs' thuis en op kantoren en zijn er in de UK en Ierland meer dan 2000 BT Openzone hotspots en meer dan 30.000 wereldwijd. Daarnaast heeft BT het voornemen om eind maart 2007 twaalf 'draadloze' steden te hebben in de UK. Dit betekent dat het centrum van de grote steden in de UK binnenkort een groot Wi-Fi bereik krijgen.

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Over HTC
HTC ontwerpt innovatieve smartphones en PDA-telefoons die de gebruiker echte mobiliteit en vrijheid garanderen. HTC, opgericht in 1997, is de leverancier van veel van de populairste toestellen die door telecomoperators op de markt worden gebracht. HTC kent een unieke samenwerking met de belangrijkste fabrikanten van mobiele apparatuur, inclusief de belangrijkste telecombedrijven in Europa, de VS en in de snelgroeiende Aziatische markt. In juni 2006 besliste het bedrijf om zich ook in Europa te positioneren onder de merknaam HTC met als doel uniform te communiceren naar zowel partners als eindgebruikers. HTC is wereldwijd de grootste fabrikant van mobiele apparatuur op basis van het Microsoft Windows Mobile platform en is een van de snelstgroeiende bedrijven in de sector van mobiele apparatuur.

HTC is beursgenoteerd aan de Taiwanese beurs.