Ingezonden persbericht


Persbericht

////persbericht///

Russian School of Arts breidt verder uit in Amsterdam

Amsterdam - 13 februari 2007. Na de vestigingen in Amsterdam-Zuid en Amsterdam-Noord, opent de Russian School of Arts een nieuwe vestiging in Amsterdam-Centrum. Deze wordt gevestigd in Buurtcentrum De Boomsspijker (Recht Boomssloot 52, 1011 EC Amsterdam).

De Hoofddocente van de Russian school of Arts mw. Achmadeeva legt uit waarom de Russian School of Arts een succes is. "Wat ons anders maakt dan het bestaande aanbod is de kwaliteit en bezieling van onze docenten. Wij vragen ons doorlopend af hoe we onze leerlingen nog beter kunnen ondersteunen om verder te komen, een voorbeeld: Onze pianolessen en zanglessen zijn privé-lessen. Zo geven we aan onze instrumentalisten ook muziektheoretische lessen en solvege zodat onze leerlingen een breed achtergrond krijgen. Hiernaast hebben we veel schooluitvoeringen waar het geleerde in praktijk wordt gebracht tezamen met de andere disciplines zoals ballet, zang, theater en grafische vormgeving. Tenslotte hebben wij docenten die aan topconservatoria in Rusland gestudeerd hebben, zodat onze kinderen de best mogelijke begeleiding krijgen. Als je de ambitie hebt om talent te ontwikkelen dan dienen je docenten dat ook te hebben anders lukt dit niet"

Om jonge kinderen niet op een "verkeerd paard" te zetten, kent de Russian School of Arts een Workshop "Kids in Arts". Gedurende 24 lessen in piano, zang, tekenen, theater en dans kunnen de kinderen proeven wat kunst ze te bieden heeft. De taak van de docent gedurende de workshop is niet zozeer om kennis over te dragen maar om talent bloot te leggen. Aan het einde van de workshop krijgen de ouders een persoonlijk rapport met de bevindingen van elk docent, Samen met de ervaringen van het kind stelt dit de ouders veel beter in staat om een vervolgkeuze te maken zonder teleurstellingen achteraf.

"Om tegen de algemene trend in de kunstwereld te kunnen groeien is veel inspanning nodig" legt Peter van Strien directeur van de Russian school of Arts uit. We zijn opgericht om talent te vinden te herkennen en te ontwikkelen en dat is precies wat we doen."

Meer informatie kunt u via de website www.russianschool.nl of telefonisch op 010-4181898 verkrijgen.

////Einde persbericht///

Mocht u aanvullende informatie of foto's wensen, dan zullen we blij zijn u daarvan te voorzien. Graag nodigen we u ook uit om naar onze lessen en uitvoeringen te komen kijken.

Hoogachtend,
Peter van Strien
Russian School of Arts
GSM: 06-48156402
www.russianschool.nl

Contact: Peter van Strien

functie: voorzitter stichting Russian School of Arts telefoon: 010-4181898
E-mail: P.van.Strien@russianschool.nl