Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

INSPRAAK HERINRICHTING OPENBARE RUIMTE HEUVEL (KLEINE HEUVEL)

De gemeente wil met de herinrichting van het plein aan de Heuvel (Kleine Heuvel) een multifunctioneel verblijfsgebied realiseren dat bijdraagt aan de verbetering van de sfeer, uitstraling en de verlevendiging van het gebied rondom de Heuvel. Hiervoor is een ontwerpplan opgesteld. Dit plan ligt van 14 februari tot en met 13 maart ter inzage. Binnen deze termijn kunt u hierover uw mening geven.

HORECA AAN DE HEUVEL
De gemeentepanden aan de Heuvel zijn tot de fusie van de gemeenten Geldrop en Mierlo op 1 januari 2004 langdurig in gebruik geweest als kantoorpanden voor verschillende afdelingen van de gemeente Geldrop. Het complex omvat vier panden: het oude raadhuis van Geldrop, de voormalige tramremise, het voormalig postkantoor en een fabrikantenvilla. De plannen om hierin horecabedrijven te plaatsen liggen sinds 7 februari ter inzage. De planning is dat deze nieuwe bedrijven eind april 2008 openen, en dat tegelijkertijd de herinrichting van de Heuvel is voltooid.

HERINRICHTING VAN HET PLEIN Er bestaan al langer ideeën om de Kleine Heuvel opnieuw in te richten tot een multifunctioneel plein, waar zowel terrassen als evenementen kunnen plaatsvinden. Bovendien worden de gemeentepanden aan de Heuvel gerenoveerd tot horecavoorziening. Het herinrichtingsplan gaat uit van een aaneengesloten plein, dat zo vrij mogelijk wordt gemaakt van autoverkeer. Daarom, en om het sluipverkeer door de Hofstraat te beperken, wordt de Wielstraat gekoppeld met de Hofstraat. Er is dan geen doorgaand verkeer meer mogelijk over het plein. Wel blijft de ontsluiting van het parkeerterrein voor de supermarkten langs het plein lopen. Deze weg wordt ten opzichte van de huidige situatie iets opgeschoven, zodat bij Ringo's en het Groen Koffiehuis terrassen mogelijk worden. We scheiden de weg van het verblijfsplein door een lange rij bomen. Tussen de bomen komen extra fietsenstallingen. De nieuwe horecapanden in Heuvel
1 en restaurant de 2 Heere kunnen op het plein hun terrassen uitstallen.

VERKEERSBESLUIT
Om herinrichting van het plein mogelijk te maken, moet er een verkeersbesluit genomen worden. Hiervoor wordt een aparte procedure gevolgd.

TER INZAGE
In het kader van de inspraakprocedure ligt het ontwerpplan voor de herinrichting van het plein vanaf 14 februari 2007 vier weken ter inzage in het informatiecentrum van de gemeente, Hofstraat 4 in Geldrop. Binnen deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling op het plan reageren. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop-Mierlo. Wilt u een mondelinge reactie indienen, dan kunt u contact opnemen met Hans Snijders van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 61.

INSPRAAKAVOND
Op 6 maart 2007 vindt er een inspraakavond plaats in café/zaal Van Leeuwen aan het Bogardeind 41 in Geldrop. Tijdens deze avond lichten we het ontwerp toe en kunt u vragen stellen. Wij nodigen u uit om op deze avond aanwezig te zijn. De avond begint om 19.30 uur. Wij verzoeken u uw aanwezigheid uiterlijk op 5 maart vóór 16 uur `s middags te melden bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon (040) 289 38 93.

INFORMATIE
Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Hans Snijders van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (040) 289 37 61.