Dienstenbond CNV

CAO-overleg PGGM - standpunten
13-02-2007

Werkgever en bonden ver uiteen

De afgelopen maanden heeft CNV Dienstenbond u uitgebreid op de hoogte gehouden over het verloop van het CAO-overleg bij PGGM. Wij hebben u aangegeven dat het overleg moeizaam verloopt. Op 8 februari 2007 hebben wij weer overleg gehad met uw werkgever. De standpunten van uw werkgever en de bonden liggen ver uiteen.

CAO-proces tot nu toe
Het CAO-overleg is eind november 2007 gestart. Pas bij de derde afspraak op 14 december 2007 gaf uw werkgever een salarisbod (0,8% structureel en 1% in de levensloop). Daarnaast wilde PGGM afspraken maken over leeftijdsdagen, uitbreidingsmogelijkheden in de levensloop en de wachtgeldregeling. Op de eerste twee punten hebben wij onze goede wil getoond, maar dit bleek niet voldoende. Uw werkgever wil een aanpassing van het wachtgeld realiseren. Wij hebben hierop om uw reactie gevraagd. De meerderheid van de respondenten heeft aangegeven dat wachtgeld niet bespreekbaar was. Medio januari 2007 hebben wij u bericht over de stand van zaken met betrekking tot de CAO-inzet, over welke punten kunnen we met uw werkgever afspraken maken en over welke punten hebben wij geen overeenstemming.

Wachtgeldregeling
Het overleg van 8 februari 2007 heeft voornamelijk in het teken gestaan van de aanpassing van de wachtgeldregeling en de eventuele gevolgen voor het salarisbod.

Wij hebben nog geprobeerd om stappen te maken, maar tevergeefs. Uw werkgever blijft volharden in het standpunt dat de wachtgeldregeling moet worden aangepast (12 maanden moeten van de wachtgeldregeling af), alvorens uw werkgever bereid is om nog iets aan het salarisbod te doen. PGGM vraagt bovendien van vakorganisaties om eerst onze bereidheid aan te geven om de wachtgeldregeling aan te passen, alvorens PGGM zal aangeven welke verhoging van het salarisbod hier tegenover staat. U begrijpt het, onze standpunten liggen ver uiteen. Het woord is nu aan u!

Ledenbijeenkomst
De gezamenlijke vakorganisatie houden een ledenbijeenkomst op donderdag 15 februari 2007 om 16.30 uur in de OR-zaal. Wij willen u dan raadplegen over hetgeen nu op tafel ligt en hoe wij verder moeten gaan. Wij zullen u uitgebreid bijpraten over het CAO-proces, over de stand van zaken met betrekking tot de CAO-inzetten, de wachtgeldregeling en de vraag bij u neerleggen wat te doen. Het is belangrijk dat u uw mening laat horen!

Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u alsnog uw reactie mailen voor 15 februari 2007 naar uw bestuurder Carmen Scheuneman via e-mail: c.scheuneman@cnvdibo.nl

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder via bovengenoemd e-mail adres of via telefoon: 040-211 66 74. Graag zien wij op 15 februari!