Platform tegen financiële misdaad en compliantie van ........

Norkom technologies

Platform tegen financiële misdaad en compliantie van Norkom genoemd als 'beste technologische oplossing' bij jaarlijkse compliantieprijzen van Complinet

LEUVEN, België, February 13 /PRNewswire/ --
Norkom is genoemd als "beste technologische oplossing" voor de financiële dienstensector op jaarlijkse compliantieprijzen van Complinet wegens uitmuntendheid onder compliantieprofessionals.

De prijs, toegekend door leidende experts in de sector, is een erkenning van de uniekheid van Norkoms serie software tegen financiële misdaad en compliantie, waardoor financiële instellingen met een enkel technologisch platform in staat worden gesteld meerdere typen misdaad waar te nemen, te onderzoeken en te voorkomen, van het witwassen van geld tot fraude.

De prijs werd op 7 februari 2007 tijdens een ceremonie in het Dorchester Hotel te Londen gepresenteerd door David Kenmir, Managing Director Regulatorische Diensten bij de Britse Financial Services Authority.

Greg Kilminster, Editorial and Events Director bij Complinet, zei:

"Ons panel van ervaren juryleden haalde de volgende redenen aan voor de prijs van Norkom - 'zijn technologie is niet alleen grensverleggend, maar biedt een firma ook een basis voor een consistente, nauwkeurige aanpak van compliantie-uitdagingen, wat helpt om dure technologische proliferatie te vermijden en kosten te beheersen'.

"Ons beoordelingsproces nam uitgebreide feedback in overweging van de klantenkring van Norkom, waaronder lofbetuigingen over zijn cross-continent-mogelijkheden, zoals: "het was voor ons van wezenlijk belang dat we een enkele oplossing vonden, die schaalbaar en flexibel genoeg was om in alle geografische en regulatorische omgevingen te werken, maar toch een gecentraliseerde structuur kon ondersteunen. Norkom heeft dat op een manier bereikt waarvan wij geloven dat geen andere oplossing dat zou kunnen."

"De prijs was voor alle organisaties die unieke, kostenbesparende en praktische oplossingen konden aantonen voor compliantiekwesties waar de handel mee te maken heeft - Norkom heeft dit duidelijk aangetoond en de feedback van hun klanten heeft het winnen van deze prijs volledig ondersteund."

Namens Norkom nam chief commercial officer Liam Griffin de prijs in ontvangst en verklaarde: "We zijn zeer blij dat we de prijs voor beste technologische oplossing hebben gekregen en zijn er trots op dat zulke steun direct van onze klanten en van gerespecteerde experts in de sector is gekomen. Onze missie is om het leveren van waarde aan onze klanten te garanderen en we werken nauw met hen samen om hun behoeften echt te begrijpen en de infrastructuur voor een strategie van begin tot eind tegen financiële misdaad en compliantie te leveren. Het is bewezen dat deze aanpak de totale eigendomskosten vermindert en klanten beschermt tegen technologische investeringen op grote schaal bij elk nieuw type regulering of misdaad."

Norkom werd voor de prijs van Complinet genomineerd door financiële diensten instellingen, waaronder KBC Bank die sinds 2002 de oplossingen van het bedrijf heeft gebruikt voor het beheer van AML-onderzoek en -compliantie. Het heeft vervolgens het gebruik uitgebreid om zijn activiteiten op het gebied van detectie en preventie van fraude te omarmen.

Aantekeningen voor redacteuren:

Over Norkom Technologies

Norkom Technologies is een leidende leverancier van oplossingen tegen financiële misdaad en compliantie voor de wereldwijde financiële dienstensector. De oplossingen stellen organisaties in staat om financiële misdaad waar te nemen en te bestrijden, waardoor bedrijfsverliezen worden verminderd en de continu veranderende compliantie- en regulatorische vereisten in de sector worden aangepakt. De softwarereeks wordt ondersteund door een gemeenschappelijk technologieplatform dat kan worden ingesteld om meerdere typen misdaad waar te nemen en te onderzoeken. Norkom levert de infrastructuur voor een strategie tegen financiële misdaad van begin tot eind, terwijl het een reeks oplossingen biedt om onmiddellijke zakelijke kwesties aan te pakken, zoals het tegenhouden van het witwassen van geld, beheer van lijsten onder controle, fraude met kaarten, identiteitsdiefstal, interne fraude, marktmisbruik of grondig onderzoek van klanten. De aanpak van Norkom vermindert de totale eigendomskosten en beschermt klanten tegen technologische investeringen op grote schaal bij elk nieuw type regulering of misdaad.

Norkom, opgericht in 1998 en met het hoofdkantoor in Dublin, Ierland, heeft activiteiten in heel Noord-Amerika, Europa en Azië-Oceanië en is publiek genoteerd op de beurzen van Ierland en Londen. Norkom houdt elke dag miljoenen transacties bij voor internationale klanten, waaronder: HSBC, Credit Agricole, Fortis, Rabobank, Standard Chartered Bank, the New York Clearing House, Bank of Montreal Financial Group, Erste Bank Group, Travelex, Allied Irish Bank, KBC Bank en National Australia Bank Group.

www.norkom.com

Over Complinet

Complinet is marktleider als informatie-uitgever en leverancier van softwareoplossingen aan de internationale financiële dienstensector. De reeks diensten van Complinet omvatten uitgeverijen, compliantietraining en de ontwikkeling van software.

Complinet is opgericht in 1997 en heeft meer dan 200 mensen in dienst in New York, Londen en Dubai. Elke dag vertrouwen meer dan 50.000 regulatorische professionals, die werkzaam zijn in meer dan 1200 bedrijven wereldwijd, op Complinet voor kwaliteitsanalyse en robuuste compliantiesystemen. Onder de klanten bevinden zich enkele van 's werelds leidende regulatorische en overheidslichamen, maar ook de belangrijkste financiële dienstenfirma's, juristen en consultants.

www.complinet.com

Contact:

Contact: Rosemary Turley, Marketing Director, Norkom Technologies, Tel: +353-86-829-1393 rosemary.turley@norkom.com of Hilary Duffy, Marketing Manager, Norkom Technologies, Tel:
+353-85-121-9414, hilary.duffy@norkom.com