SGP


13 - 02 - 07 | Beperken vuurwerkgebruik

Schriftelijke vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de minister van VROM over het beperken van vuurwerkgebruik

13-2-2007


- Heeft u kennisgenomen van de initiatieven van de burgemeester van Rijssen-Holten om het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling te beperken dan wel te lokaliseren, in verband met de grote schade die dit ieder jaar oplevert?

- Hoe beoordeelt u een dergelijk initiatief? Zijn u meer soortgelijke gemeentelijke initiatieven bekend?Bent u bereid om dergelijke gemeentelijke initiatieven op dit gebied waar nodig te ondersteunen?
- Welke mogelijkheden hebben lokale overheden om het vuurwerkgebruik aan banden te leggen? In hoeverre hebben zij ruimte om op dit onderdeel lokaal maatwerk te bewerkstelligen?

- In hoeverre staat het gemeentebesturen vrij de algemene politieverordening zelf aan te vullen, in de zin van het aanbrengen van beperkingen (qua tijd en plaats) ten aanzien van het vuurwerkgebruik?

- Staat het gemeenten op dit moment reeds vrij om een totaalverbod in te voeren ten aanzien van het verkopen of afsteken van vuurwerk of om vuurwerkvrije zones aan te wijzen?

- Bent u, zo nodig, bereid het vuurwerkbeleid zodanig aan te passen, dat gemeenten de gelegenheid en de bevoegdheid krijgen om lokaal maatwerk te bieden ten aanzien van vuurwerkgebruik? Beperken vuurwerkgebruik