Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Deelgemeente Feijenoord krijgt schoolsportcoördinator

Het dagelijks bestuur stelt 66.000 aan de dienst Sport en Recreatie ter beschikking voor het aanstellen van een schoolsportcoördinator voor de duur van anderhalf jaar. De taken van deze schoolsportcoördinator zijn onder andere:


* Afstemmen van het sportaanbod onder schooltijd.
* Ervoor zorgen dat de scholen in de deelgemeente meer gebruik gaan maken van het stedelijke aanbod aan schoolsport.
* Bevorderen en afstemmen van naschoolse sportlessen in het kader van de brede school.

* Opstarten van schoolsportvereniging in Bloemhof en in andere wijken van Feijenoord Zet Door, in navolging van de succesvolle schoolsportvereniging in Afrikaanderwijk/ Katendrecht.
* Coördineren van de inzet van de sportvakleerkrachten die werkzaam zijn op de elke-dag-bewegen-scholen De Globetrotter, De Dukdalf en De Dialoog. Deze vakleerkrachten organiseren onder en na schooltijd sportactiviteiten.

Doorstroom
De deelgemeentelijke (en gemeentelijke) activiteiten zijn erop gericht om de jeugd kennis te laten maken met verschillende mogelijkheden van sportbeoefening. Dat moet op een zodanige manier gebeuren dat doorstroom naar bijvoorbeeld sportverenigingen plaatsvindt. De functionaris wordt vooralsnog aangesteld voor de periode augustus 2007-juni 2008.

René Kronenberg, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord: De deelgemeente vindt sport en spel belangrijk. Activiteiten in dit kader en de ondersteuning van sportactiviteiten dragen we een warm hart toe.