Joop Atsma neemt eerste exemplaar PEP-pakket in ontvangst

Kunstfactor

Joop Atsma neemt eerste exemplaar PEP-pakket in ontvangst

Joop Atsma, lid van de CDA-fractie in de Tweede Kamer en verwoed liefhebber van blaasmuziek, neemt op dinsdag 13 februari het eerste exemplaar van het PEP-pakket in ontvangst. De presentatie, georganiseerd door Kunstfactor, Scoop Zeeland en KNFM Zeeland, is onderdeel van de feestelijke lancering van het project Windkracht 6. Locatie is Theater De Mythe in Goes.

Het PEP-pakket (Promotie en Educatie Project) bestaat uit een koffertje met daarin onder andere een lesprogramma muziek voor kinderen van groep 5 van de basisschool. Het PEP-pakket is onderdeel van Windkracht 6, een landelijk promotieproject van Kunstfactor Muziek dat tot doel heeft kinderen enthousiast te maken voor het spelen van blaasmuziek. Meer informatie over Windkracht 6 staat op www.windkracht6.com.

Vierhonderd leerlingen van tien verschillende basisscholen in Zeeland wonen de presentatie van het PEP-pakket bij. Na de opening door Harry van Waveren, gedeputeerde provincie Zeeland, voeren de kinderen samen met een blaasorkest het muziekspektakel Brass4Kids uit. Brass4Kids wordt begeleid door fanfareorkest Crescendo uit Dreischor onder leiding van Ronald Slager.
Na de pauze vindt de presentatie van het PEP-pakket plaats en neemt Joop Atsma het eerste exemplaar in ontvangst.

Kunstfactor voelt zich gemotiveerd door de komst van Joop Atsma. De laatste tijd verheugt de amateurkunst zich in meer belangstelling vanuit de politiek. De aandacht voor kunsteducatie in het basisonderwijs is daarbij een terugkerend thema. Ook tijdens een bijeenkomst van Kamerleden met de Cultuurformatie op 7 februari stond kunsteducatie hoog op de agenda. De Cultuurformatie is een coalitie van honderden kunstenaarsorganisaties en culturele instellingen, waaronder Kunstfactor. In een vorige week verschenen manifest van de Cultuurformatie staat dat elk kind in 2010 de kans moet hebben om een kunstdiscipline te beoefenen. Het nieuwe regeerakkoord biedt spannende alternatieven voor samenwerking en verwezenlijking van de plannen uit het manifest.

Unisono is per 1 januari 2007 opgegaan in Kunstfactor, het sectorinstituut voor de ontwikkeling en promotie van de amateurkunst. Kunstfactor Muziek, voorheen Unisono, zet zich in om iedereen in Nederland te ondersteunen in het uitoefenen van zijn of haar muzikale hobby. Het gaat hierbij om belangen van ruim anderhalf miljoen musici: van pop- tot kamermuziek en van dirigent tot leerling.


---