Ingezonden persbericht


Het Nationale IJscongres
Liefde voor het IJsVak

Woerden, 8 februari 2007 - De dag voor Valentijn, 13 februari, wordt voor de eerste keer het Nationale IJscongres gehouden met het thema "Liefde voor Het Vak ". Omdat de IJsvakbeurs dit jaar niet doorgaat, is het IJscentrum in Wageningen gastheer van deze jaarlijkse IJsvak-wedstrijden. Omdat het aantal IJssalons toeneemt, wordt de vraag naar meer informatie voor zowel startende ondernemers als bestaande Ambachtelijke IJsbedrijven steeds groter. Om deze reden organiseert de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland samen met het IJscentrum een nationaal IJscongres.

Tijdens het Nationaal IJscongres 2007 worden bezoekers via voorlichting en workshops volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. De jaarlijks wedstrijden om de Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe worden voor het eerst op één dag gehouden. De uitreiking van de prijzen vindt plaats tijdens het IJsgala dat ook diezelfde avond zal plaatsvinden. Dan wordt ook de prestigieuze titel 'IJssalon van het Jaar' bekend gemaakt. Vooraf de bekendmaking wordt een bijzonder IJsbuffet gepresenteerd, waaronder een compleet op schaal nagebouwd SOS kinderdorp met o.a. het vorig jaar geïntroduceerde SOS- kinderdorpenijs. Het buffet wordt geopend door een aantal prominente Nederlanders zoals Christophe Haddad, Klaas Wilting, Rudolph van Veen en Yvonne van Gennip.

Vorig jaar is tijdens de reguliere IJsvakbeurs een unieke actie van start gegaan. Gedurende het ijsseizoen 2006 verkochten ambachtelijke ijssalons een uniek SOS ijsje. Hierbij werden zij soms geassisteerd door een aantal prominente Nederlanders die ook een middagje kwamen scheppen. Initiatiefneemster, ambassadrice van SOS-Kinderdorpen én de ambachtelijke ijsbereiders Yvonne van Gennip: "Gedurende het ijsseizoen 2006 konden ambachtelijke ijssalons meedoen in een project waar ijsmakers, ondernemers én kinderen beter van worden, door SOS-ijs te maken en te verkopen. Van elk SOS-ijsje ging minimaal een kwartje naar SOS-Kinderdorpen." De totale opbrengst van deze actie wordt ook op dinsdagavond 13 februari overhandigd aan de directeur van SOS-Kinderdorpen.

Het IJscentrum is onderdeel van regionaal opleidingencentrum Rijn IJssel te Wageningen. De locatie Vakschool Wageningen (Marijkeweg 5 en 20 te Wageningen) van Rijn IJssel fungeert als gastheer. Leerlingen van de horeca- en bakkerijopleidingen staan op de dag zelf paraat, maar ook de opleidingen Facilitair Management, Sound & Vision, Orde & Veiligheid en Event Support leveren hun bijdrage aan het congres.

Noot voor de redactie: