Provincie Gelderland


---

|                                            |Nr.   |2007-075       |
|                                            |Arnhem|9 februari 2007|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 12 februari

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig tijdens de informatieavond over de reconstructie van de Harderwijkerweg in Ermelo (N303). De reconstructie van de Harderwijkerweg heeft als doel te zorgen voor een veilige weg met een betere verkeersafwikkeling. (19.30 - 21.00 uur; Sociaal Cultureel Centrum De Dialoog, Raadhuisplein 4 te Ermelo)
. Gedeputeerde Rene Van Diessen krijgt de sleutels overhandigd van een aardgasauto. Hij zal hier de komende weken in rijden. Met deze actie doet hij tevens een oproep aan pomphouders en investeerders om te investeren in het aanleggen van aardgastankstations in Gelderland. Dit om het rijden op aardgas te stimuleren. Een aantal geïnteresseerde investeerders uit Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen is ook aanwezig. Met de actie sluit de provincie aan bij de landelijke campagne "Schonere lucht komt niet uit de hemel vallen".
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Bluyssen. Telefoon: 06- 50273038
(11.00 uur. Binnenplaats Provinciehuis, de Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Harry Keereweer ondertekent de intentieovereenkomst herstructurering glastuinbouw. Tijdens deze bijeenkomst zal hij ook spreken over de Betuwse Bloem en de glastuinbouw. (9.30 - 11.30 uur; kasteel De Kinkelenburg, Kinkelenburglaan 6 te Bemmel).
. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan het debat over de toekomst van het integraal waterbeheer in Gelderland. Het integraal waterbeheer wordt bediscussieerd aan de hand van de thema's hoogwater, verdroging en waterkwaliteit. (20.00-22.30 uur; bovenzaal Café Dudok, Koningstraat 40 te Arnhem).

Dinsdag 13 februari

. Het College van Gedeputeerde Staten brengt een bezoek aan de BAT-collectie in Zevenaar (15.15-17.00 uur)

Woensdag 14 februari

. Het Gelderse Studentendebat: Op deze avond, na het welkomstwoord van de burgemeester van Nijmegen, de heer Th. de Graaf, kunnen studenten met medestudenten en Gelderse politici in debat. De onderwerpen zijn: 'De provincie is onmisbaar' en 'Hoogopgeleide mensen moeten in Gelderland kunnen blijven'. De Commissaris van de Koningin sluit het debat af. (20.30 - 22.00 uur; Café van Buren, Molenstraat 91 in Nijmegen)

Donderdag 15 februari

. De Commissaris van de Koningin is gastspreker tijdens de Masterclass Crisismanagement. De Masterclass wordt georganiseerd door de Haagse Hogeschool en Pinpoint Management. De cursus richt zich op het hogere/middenmanagement van de overheid en het bedrijfsleven en wordt ingevuld door gastsprekers. De Commissaris zal van 9.00 - 10.45 uur spreken over "de rol van de provincie bij crisissituaties". (Conferentiecentrum Huis 't Velde Warnsveld, Rijksstraatweg 127 te Warnsveld)
. Gedeputeerde Van Diessen gaat in gesprek over het belang van ICT en breedband tijdens het congres 'Op Koers met breedband en ICT-diensten'. Aanwezig zijn onder meer Sylvia Roelofs van de branchevereniging ICT Office, Marc Frequin, DG van het ministerie van Economische Zaken, en Carry Abbenhues, gedeputeerde Economische Zaken van Overijssel. Het gesprek staat onder leiding van wethouder Erik Helder, wethouder Economische Zaken van Enschede. De bijeenkomst is georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken en is bedoeld voor organisaties die al actief zijn op het gebied van breedband, zoals overheden maar ook organisaties in de zorg, onderwijs en veiligheid, creatieve sector, woningbouw en parkmanagers van bedrijventerreinen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.connectingthedots.nl (11.00 - 13.00 uur; CODA in Apeldoorn)

Vrijdag 16 februari

. Gedeputeerde Theo Peters spreekt voor de Nieuwe Eper Sociëteit over het streekplanbeleid van de provincie Gelderland. Hij zal met name ingaan op de vraag 'Waar wonen, werken en recreëren we in Gelderland en op de Veluwe'. (20.00 - 22.00 uur; Villa Vijvervreugd, Beekstraat 1 in Epe)

Maandag 19 februari

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is spreker op het forumdebat 'Transferia als Poorten naar de Randstad en de Veluwe' naast Maurice Unck (Nederlandse Spoorwegen) en Paul de Krom (VVD-Tweede Kamerlid). Mobiliteitsknelpunten zijn aan de orde van de dag. Een van de oplossingen hiervoor zijn transferia-nieuwe-stijl. Het debat brengt meerdere gezichtpunten bij elkaar met als doel om tot innovatieve en bruikbare oplossingen te komen. (ontvangst vanaf 15.30 uur; Transferium Barneveld, Baron van Nagellstraat 176 (N303) in Barneveld)

Woensdag 21 februari

. Op woensdag 21 februari om 11.00 uur neemt gedeputeerde Van Diessen een bankgarantie in ontvangst van bestrijdingsmiddelenfabrikant Luxan in Elst. De bankgarantie vormt de basis van een 100 jaar durend saneringsplan van het bedrijf dat provincie Gelderland heeft goedgekeurd. Het bedrijf hanteert een unieke aanpak. Deze bestaat eruit dat de verontreiniging meer dan 100 jaar op zijn plaats wordt gehouden. Dit kan door ter plekke continu grondwater te onttrekken. Omdat de sanering zo lang duurt, ontvangt de provincie nu een bankgarantie. Wanneer het bedrijf failliet gaat, blijft de saneringsmaatregel van kracht. Totdat er een nieuwe eigenaar is. Media die vragen hebben, kunnen contact opnemen met Moniek Bluyssen 06-50273038. (Luxan Industrieweg 2 in Elst, 11.00 uur)