Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom maandag 12 februari

BERGEN OP ZOOM, 12 februari 2007

Politie houdt twee mannen aan na vondst koperen beeld

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag rond 12.00 uur twee 21-jarige mannen uit Roosendaal aan voor diefstal cq. heling. De politie bemerkte tijdens een surveillance dat bewoners van een pand aan de Gerard ter Borchstraat aan het klussen waren in een schuurtje. De bewoners werden aangesproken en gedroegen zich verdacht. De politie besloot toen een kijkje te nemen in de schuur en trof hier een in stukken geslepen koperen beeld aan. In de auto van één van de verdachten is een slijpmachine aangetroffen. Het beeld en het gereedschap is in beslag genomen. Het beeld bleek tussen 2 februari en 5 februari weggenomen bij een instelling aan de Belder. Hiervan is aangifte opgenomen. De verdachten zijn verhoord en aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het beeld wordt geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar.

Politie treft hennepkwekerij aan

ROOSENDAAL: De politie vond op zondag aan het eind van de middag een hennepkwekerij na een melding. In een pand aan de Vughtstraat zijn 325 planten aangetroffen. Er bleek sprake te zijn van diefstal van energie. De politie zal hiervan aangifte opnemen van het energiebedrijf. De kwekerij met bijbehorende apparatuur is geruimd. De gebruiker van het pand zal binnenkort worden gehoord.

Inbrekers nemen auto weg

MOERSTRATEN: Op maandag is er tussen middernacht en 06.45 uur ingebroken in een woning aan de Moerstraatseweg. De daders kwamen binnen door gaatjes te boren in een raamkozijn. Binnen zijn onder andere autosleutels ontvreemd. Hiermee is de auto weggenomen, deze stond voor de woning. Het gaat om een zwarte Mercedes C200 met kenteken 41-PS-HP. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak. Het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen zondagavond 23.00 uur en maandag 08.00 uur is er een auto ontvreemd vanaf een parkeerplaats aan de Rodenbachlaan. Het gaat om een groene Ford Fiesta met kenteken NF-BS-76. Het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Uit een bedrijf aan de atoomweg is tussen zaterdagmiddag en maandagochtend computerapparatuur weggenomen. De daders vernielden een ruit waardoor men het raam kon openen. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Fietser mishandeld door jongeren

ROOSENDAAL: Een 16-jarige jongen uit Roosendaal fietste op zondag omstreeks 03.45 uur over de Willem Dreesweg. De jongen reed met twee vrienden over het fietspad, toen er een groep van ongeveer 10 jongeren langs fietste. Eén van de jongeren pakte een vriend van de Roosendaler vast en trok hem van zijn fiets. Toen de Rosendaler tussenbeide kwam werd hij meerdere malen geslagen. Bij de mishandeling waren meerdere jongens betrokken. Het slachtoffer is hierdoor ten val gekomen. Uiteindelijk lieten de belagers de jongen gaan. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij hield licht letsel in zijn gezicht en op zijn lichaam over aan de mishandeling. De politie nam aangifte op van de mishandeling.

334 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op maandag tussen 08.10 uur en 11.50 uur een snelheidscontrole op de Antwerpseweg. Van de 1496 passanten waren er 334 in overtreding.

Politie houdt man aan voor openbare orde

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandag om 15.30 uur een 42-jarige Roosendaler aan in de Bosstraat. De man was erg dronken en was baldadig. Toen hij in het zicht van de politie meerdere keren tegen een etalageraam schopte is hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De verdachte is gehoord en met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg