AEGON

120.000 euro voor Right To Play

Opnieuw is de schaatswereld er in geslaagd een substantieel bedrag bijeen te lopen en te schaatsen voor Right To Play. Met de Right To Play Run, een estafetteloop over 1200 kilometer langs kunstijsbanen in Nederland, is 40.000 euro binnengekomen. Bijna 600 medewerkers van AEGON hebben maanden getraind om bij de start van de Run op 4 februari minimaal 5 kilometer te lopen. AEGON heeft de 40.000 euro verdrievoudigd.

Johan van der Werf, directievoorzitter van AEGON Nederland overhandigde tijdens het WK Allround in Heerenveen een cheque aan de directeur van Right To Play Johann Olav Koss, oud-Olympisch schaatskampioen.

Koss: âIk ben heel erg blij met dit bedrag. Dit betekent dat wij het werk in het Rhino Camp in Oeganda kunnen afmaken. De 26.000 vluchtelingen die daar zitten gaan in fases weer terug naar huis. De situatie in Zuid-Soedan is zodanig verbeterd, dat dat weer mogelijk is. Met het nu bijeengebrachte bedrag kunnen we ook mensen opleiden die straks in hun eigen land het werk van Right To Play kunnen voortzetten.â

In 2004 heeft AEGON zich sterk gemaakt voor Right To Play en een substantiële bijdrage uit de schaatswereld toegezegd voor drie jaar. Een van de activiteiten die ontplooid zijn om Right To Play te ondersteunen is de Right To Play Run.

Over de toekomst van de ondersteuning van Right To Play neemt AEGON binnenkort een besluit.

12-02-2007