AutoRai

Audi A3, A6 en Q7 verkozen tot favoriet door lezers âauto, motor und sportâ

(2/12/2007)
Bij de verkiezing âBest Cars 2007â, een initiatief van het gezaghebbende Duitse autotijdschrift âauto, motor und sportâ, is Audi maar liefst drie keer in de prijzen gevallen. De lezers verkozen de modellen A3, A6 en de Audi Q7 tot de top in hun segment. Hiermee continueert Audi zijn succes in een van de belangrijkste lezersonderzoeken binnen de automobielindustrie. De Audi Q7 deed voor het eerst mee aan de verkiezing van het Duitse tijdschrift en behaalde, ondanks de sterke concurrentie, direct de meeste stemmen. Met de Audi Q7 zet Audi een nieuwe maatstaf in het SUV-segment. Door de uitstekende rijeigenschappen op de weg én off-road, het aansprekende design en de kenmerkende topkwaliteit van Audi weet deze eerste SUV van het merk uit Ingolstadt zich duidelijk te onderscheiden. En niet alleen de lezers van âauto, motor und sportâ weten deze eigenschappen van de Audi Q7 op hun waarde te schatten, ook bij klanten is de Audi Q7 een groot succes.

Met de Audi A6 wint in de hogere klasse een auto die zowel in Duitsland als in Nederland marktleider is in zijn segment. De elegante en tegelijkertijd sportieve A6 is er als limousine en als Avant. In 2006 voegde Audi de sportieve S6 en de A6 allroad quattro aan het A6-modelgamma toe.

In de compacte klasse is de Audi A3 voor de derde keer op rij tot favoriet gekozen door de âauto, motor und sportâ-lezers. Met dit model laat Audi zien hoe een auto in deze klasse de aantrekkingskracht van een premiummodel perfect harmonieert met goed geproportioneerde afmetingen. De Audi A3 is er als driedeurs, als vijfdeurs Sportback en als S3.