Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilbrug (12/2)

TILBURG, 12 februari 2007

Politie houdt veelpleger aan voor woninginbraak

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 03.15 uur een 35 jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak aan de Dolomietenlaan in Tilburg. De man staat bekend als actieve veelpleger in is volgens het protocol op het bureau in verzekering gesteld.

Rond 19.30 uur werd er bij de politie melding gemaakt van een gepleegde inbraak in een woning aan de Dolomietenlaan. De dader had een ruit van de balkondeur ingeslagen om zo de toegang tot de woning te verkrijgen. De woning was doorzocht waarbij diverse goederen, zoals cds, een GSM en een fototoestel ontvreemd waren. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in wat resulteerde in de aanhouding buiten heterdaad van de verdachte. In de woning van de man troffen agenten diverse goederen aan, afkomstig van de inbraak.

Politie houdt minderjarige aan voor mishandeling

TILBURG De politie heeft gistermiddag kort na 16.00 uur bij het zwembad aan de Stappegoorweg een 15 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. De jongen had in het zwembad een conflict gekregen met een 16 jarige plaatsgenoot. Dit conflict mondde uit in een vechtpartij waarbij de verdachte het slachtoffer met een kluissleutel over de rug kraste. De politie stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt geweld op het voetbalveld

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van mishandelingen die gisterochtend gepleegd zijn. De slachtoffers, twee Tilburgers van 19 en 34 jaar deden hiervan aangifte. Beide mannen werden, ieder afzonderlijk tijdens een voetbalwedstrijd op het veld mishandeld.

Het 19 jarige slachtoffer speelde gistermorgen een voetbalwedstrijd aan de Gilzerbaan. Tijdens een opstootje op het veld tussen de twee voetbalploegen kreeg het slachtoffer van een van de leden van de tegenpartij een trap tegen zijn rug. Ten gevolge hiervan liep hij een bloeduitstorting en schaafplekken op. Ook werd door deze actie zijn shirt vernield.

Het 34 jarige slachtoffer speelde gelijktijdig een wedstrijd op een voetbalveld aan de Melis Stokestraat. Tijdens een voetbalduel op het veld sloeg een tegenspeler met kracht tegen het gezicht van het slachtoffer. Ten gevolg hiervan liep hij twee losse snijtanden en een gezwollen lip op.

Automobilist raakt gewond bij ongeval

UDENHOUT Gistermiddag raakte een 56 jarige automobilist op de kruising Slimstraat Schoorstraat - Groenstraat gewond bij een verkeersongeval. Met rug- en nekklachten is de man overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

De automobilist reed met zijn auto over de Kreitemolenstraat in de richting van de Schoorstraat. Achter hem in dezelfde richting reed een auto die bestuurd werd door een 18 jarige vrouw uit Boxtel. Door de noodzaak van het verkeer remde het slachtoffer. Op dat moment was de 18 jarige automobiliste niet in staat haar auto tijdig tot stilstand te brengen en botste vervolgens tegen de achterzijde van haar voorganger.

Winkeldief loopt tegen de lamp

TILBURG Agenten hebben vanmorgen tegen 11.30 uur bij een supermarkt aan het Lourdesplein een 25 jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man had onder zijn jas een aantal blikken bier gestopt en was zonder deze ter betaling aan te bieden de winkel uitgelopen. Medewerkers spraken de man buiten de supermarkt aan en droegen hem over aan de gealarmeerde agenten. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijf

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een bedrijfsinbraak. Vanmorgen, tussen
01.30 uur en 01.45 uur hebben onbekenden in de Willem II straat een steen door een etalageruit van een winkel gegooid. Vervolgens heeft men uit de etalage een display met een aantal horloges weggenomen.

Politie onderzoekt mogelijke brandstichtingen

TILBURG De politie onderzoekt een tweetal branden die gistermiddag rond 15.15 uur gewoed hebben in twee bergingen van een flat aan de Griegstraat in Tilburg. Onderzoek na de bluswerkzaamheden wees uit dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Medewerkers van de brandweer troffen bij aankomst een openstaande nooddeur aan. De technische recherche van de politie stelt een sporenonderzoek in. Als gevolg van de brand smolten enkele leidingen waardoor diverse woningen in het flatgebouw tijdelijk geen stroomvoorziening hadden.

Auteur: Desirée Brabers