Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 12 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-02-2007

Met: inbraken, café gesloten en auto's gestolen.

Inbraak woning

Zaanstreek, zondag 11 februari 2007, 13:29 uur.

Naar aanleiding van een inbraak word door Forensische Opsporing een sporenonderzoek ingesteld in een woning aan de Cederstraat in Zaandam. Men is binnengekomen door een glazen dak van de serre aan de achterzijde van de woning. Een slaapkamer en de woonkamer werden doorzocht. De bewoners, die tijdens de inbraak afwezig waren, missen onder andere beeldschermen, een laptop en camera's. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdagmiddag vier uur en zondagmiddag half één. In de nacht van zondag op maandag werd in een woning aan de Meidoornstraat in Wormerveer ingebroken door een gaatjesboorder. Door gaatjes in een kozijn te boren konden de tuindeuren aan de achterzijde van de woning worden geopend. Uit de woning werd alleen geld meegenomen. Bij een hoekwoning op de Wilgenkade bleef het bij een poging van de gaatjesboorder. Hier werden sporen van een boor in de schuifpui aangetroffen.

Waterland. De politie onderzoekt een aantal inbraken. In Landsmeer werd ingebroken in een woning aan het Zuideinde. Aan de achterzijde werd het keukenraam opengebroken om binnen te komen. Het gehele huis werd grondig doorzocht maar vooralsnog wordt alleen een oude klok vermist. Op Giessenburg werd zondagmiddag tussen half drie en even na zeven uur ingebroken in een woning. Aan de achterzijde werd een slaapkamerraam opengebroken. De woning werd, terwijl er geen bewoner aanwezig was, grotendeels doorzocht. Vooralsnog wordt er niets vermist. Tussen zondagmiddag één uur en half tien 's avonds werd ingebroken in een woning aan de Korenstraat in Purmerend. De voordeur werd vermoedelijk met een koevoet opengebroken en de woonkamer werd doorzocht. Het vermoeden bestaat dat men bij de inbraak gestoord werd want er werden weliswaar sieraden meegenomen maar diverse andere, voor inbrekers gewilde, voorwerpen werden ongemoeid gelaten. De afdeling Forensische Opsporing doet sporenonderzoek bij alle genoemde inbraken.

Café gesloten

Zaandam, zondag 10 februari 2007, 00:32 uur.

De politie heeft na herhaalde klachten een horecagelegenheid aan de Noorderkerkstraat gesloten. Naar aanleiding van de klachten werden geluidsmetingen verricht waarbij herhaaldelijk de toegestane norm werd overschreden. Het café werd al eerder geluidsoverlast verweten en de juridische dienst van de gemeente heeft in het recente verleden na een beschikking een dwangsom opgelegd. Bij de ontruiming werd een 42-jarige Zaandammer aangehouden wegens bedreiging van een politieambtenaar. Circa 15 bezoekers werden met enig duw- en trekwerk naar buiten gewerkt waarna de uitspanning op last van de gemeente kon worden gesloten. De verdachte werd ingesloten en in de loop van de dag na verhoor, met een proces-verbaal wegens bedreiging, heengezonden.

Auto's gestolen

Volendam, maandag 12 februari 2007, 09:02 uur.

Bij een autobedrijf aan de Julianaweg zijn tussen zondagmiddag en maandagochtend twee auto's gestolen. De autosleutels werden vermoedelijk door 'hengelen' weggenomen uit een brievenbus waarna de auto's konden worden weggenomen. Het gaat om een beige met goudkleurige Volkswagen Transporter voorzien van kenteken 26-BS-HL. Op de bus staat reclame van Vishandel Kroon. De andere auto is een donkergrijze Volkswagen Passat met kenteken 95-FP-XJ.