CDA afdeling Gelderland


Terugblik op de Regiomanifestatie van 6 februari 2007

12-02-2007

Terugblik door campagneleider NW Veluwe
Gert Jan van Putten op de Regiomanifestatie van 6 februari 2007 in het kader van ZORG

Ook de NW Veluwe is gestart met de campagne in het kader van de provinciale verkiezingen.
Er lag in onze regio nog steeds een wens eens een themadag over ZORG te houden
Hierbij werd gedacht aan ouderenzorg, thuiszorg en in dit kader aan de nieuwe WMO.
Voor de provincie niet direkt een boeiend thema, echter gekoppeld aan een actieve rol voor onze kandidaten in de regio tw Reinie van Schoor, Jan Hutten en Hans Hensbergen, bracht dit een succesvol programma waarbij alle activiteiten doorgetrokken werden naar de provinciale verkiezingen.
Hoe zag het programma in elkaar:
Dagprogramma:

Er werd een bezoek gebracht aan twee ouderencentra tw Seewende en de Bunterhoek in Nunspeet.
De burgemeester van Nunspeet de heer van Hemmen heeft de delegatie verwelkomd.
De delegatie bestond uit : de regio kandidaten, Aart Mosterd, burgemeester van Hemmen, de fractie van Nunspeet, de voorzitter van het bestuur van Nunspeet de heer Bert de Jong (tevens delegatieleider) de campagneleider van Nunspeet en ondergetekende . Verder was de regionale pers aanwezig.
Seewende is enkele jaren geleden geopend door Clemence Ross. Helaas kon zij bij het middagprogramma niet aanwezig zijn ivm verplichtingen in Den Haag.
Aansluitend aan deze bezoeken werd het programma voortgezet in dienstencentrum de Veluwse Heuvel.. Hier zijn we ontvangen door de direkteur van de Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet. Wij werden geinformeerd over de problemen die de nieuwe wet WMO voor deze instelling met zich bracht en dat het er naar uit ziet dat een fusie met een andere lokale SWO voorhanden lijkt. In dit gebouw, waar tevens beschermd wonen aan een 40 tal ouderen is ondergebracht, hebben we verder met de direkties van de ouderencentra, de genodigden voor het avondprogramma en de pers, een diepvries maaltijd genuttigd die ook geserveerd werd aan de bewoners van dit centrum.
Ik moet zeggen het was heerlijk eten.
Wat mij opviel bij al de bezoeken die we gedaan hadden dat er zo ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan wordt zowel in de zorgcentra als hier bij de activiteiten van de SWO. In aantallen komt de ondersteuning van vrijwilligers ongeveer overeen met de betaalde medewerkers.
De zorg economie steunt op de vrijwilligers!!!!!!!!!!!!!! Avondprogramma:

Inleiders voor de forumdiscussie waren: Clemence Ross, Reinie van Schoor, Jan Hutten, Hans Hensbergen en de heren H.J.van Norel, beleidsmedewerker van de gemeente Nunspeet; E.Biemond, voorzitter Ittmanshof, woon-zorg en ondersteunings centrum voor ouderen, voorzitter ouderenraad Nunspeet en tenslotte de heer H.Beltman, clientenvertegenwoordiger.
De forumdiscussie die zeer boeiend verliep stond onder leiding van Bert de Jong.
De regie over het avondprogramma lag bij de voorzitter van de regio Roel Docter.
Tenslotte werd door de regio afscheid genomen van Clemence Ross en Aart Mosterd.
Dit alles onder de flitsende camaras van de pers voor het bezoek van Clemence.
Al met al een programma waar we met een goed gevoel op terug mogen kijken.

Bijzonderheden:


· bij alle activiteiten was de pers aanwezig; coordinatie RCL
· uitnodiging van een aansprekend landelijk politicus; coordinatie RCL
· aantal bezoekers ongeveer 50; vind ik te laag voor alle inspanningen die wij er voor gedaan hebben.

SLOTCONCLUSIE: De Kwaliteit van activiteiten heeft het royaal gewonnen van de kwantiteit van belangstellenden. Belangrijk voor het CDA is de publiciteit die er aan dit evenement gegeven wordt en daar heb ik een goed gevoel over.