Gemeente Hengelo

Demonstratie Brandweer en politie in binnenstad

Maandag 12 februari organiseren gemeente, brandweer en politie, in samenwerking met de binnenstadondernemers, een ontruimingsoefening in de Hemavestiging te Hengelo. Een brand wordt in scène gezet, waarop de hulpdiensten zullen uitrukken. Tevens zal de
bedrijfshulpverleningsorganisatie van de Hema in actie komen. De ontruimingsoefening wordt georganiseerd in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De verschillende instanties willen met deze ontruimingsoefening de (brand) veiligheidsmaatregelen demonstreren aan winkeliers en publiek. De oefening start om 18.30 uur aan de Enschedesestraat te Hengelo.

Brand!

Achterin de Hema vestiging ontstaat een brandje. De bedrijfshulpverleningsorganisatie (BHV) van de Hema komt in actie en begint direct met de ontruiming van de winkel. De brandweer is inmiddels ook gealarmeerd en rukt uit met een blusvoertuig. Ondertussen maakt winkelend publiek dankbaar gebruik van de brandmelding en grijpen de kans om zonder te betalen van artikelen het pand te verlaten. Het Bike team van de politie Twente komt in actie en grijpt deze overtreders in de kraag. De brand breidt zich uit en de brandweer moet bluswerkzaamheden verrichten. Mensen worden onwel waarop de BHV organisatie van de Hema eerste hulp moet verlenen. Alle ingrediënten voor een uitgebreide oefening zijn aanwezig. De ontruimingsoefening zal maandag 12 februari om 18.30 uur starten.

Het biketeam in actie

Keurmerk Veilig Ondernemen: samen werken aan veiligheid!

Om de binnenstad van Hengelo veiliger te maken voor mensen die er wonen, werken, winkelen en uitgaan is er gestart met het traject om te komen tot het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor de binnenstad. Aan dit project werken de politie, de brandweer, winkeliers en de gemeente Hengelo samen. Veilig ondernemen in het Hengelose kernwinkelgebied heeft als doel om de veiligheid en leefbaarheid in het stadscentrum te versterken en te waarborgen. De ontruimingsoefening wordt georganiseerd om de (brand)veiligheidsmaatregelen te demonstreren aan winkeliers en publiek.

Overige activiteiten

Gelijktijdig aan de oefening staan er aan de Telgen (gedeelte tussen Enschedesestraat en cafe XL) informatiestands van brandweer, politie, gemeente en het KVO. Daarnaast krijgen ondernemers de mogelijkheid om een klein brandje te blussen en worden demonstraties met kleine blusmiddelen gegeven.