Gemeente Soest

Ondertekening convenant

Datum: 09/02/2007

Gezamenlijke aanpak huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een groeiend maatschappelijk probleem. De gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest en diverse zorg- en veiligheidspartijen hebben daarom besloten dit probleem gezamenlijk aan te pakken.

Maandag 12 februari 2007 ondertekenen zij gezamenlijk een convenant voor de aanpak van huiselijk geweld. Namens de gemeente Soest ondertekent wethouder Paul Lemmen.

Slachtoffers van huiselijk geweld vinden niet de juiste hulp

Jaarlijks worden veel kinderen, vrouwen, mannen en ouderen het slachtoffer van huiselijk geweld. Het gaat niet alleen om lichamelijk geweld, maar ook om vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik en financiële uitbuiting. Helaas vinden, of krijgen, velen van hen niet de juiste hulp.

Gezamenlijke aanpak

Daarom hebben de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes en Soest samen met diverse zorg- en veiligheidspartijen besloten om dit probleem gezamenlijk aan te pakken. Om de samenwerking te bekrachtigen is er een convenant opgesteld voor de aanpak van huiselijk geweld.

In een plan van aanpak hebben de partijen beschreven welke doelstellingen en resultaten nagestreefd worden en hoe zij die willen bereiken. De aanpak is vooral gericht op het stoppen en/of terugdringen van huiselijk geweld.

Waar kunt u terecht?

Voor hulp, vragen of advies kan iedereen terecht bij het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld voor de regio Eemland Noord en Zuid en Heuvelrug. Dit is het eerste aanspreekpunt voor huiselijk geweld. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld. De zorg- en veiligheidspartijen bespreken alle meldingen en verwijzen waar nodig door naar de juiste instanties.

Het steunpunt is telefonisch bereikbaar op nummer: 0900 - 666 777 6.

Meer informatie is te vinden op de website
www.huiselijkgeweldeemlandheuvelrug.nl.

© 2004-2007 Gemeente Soest - Disclaimer