Gemeente Tiel


Leerlingen Lingecollege naar film Al Gore

Op uitnodiging van de gemeente Tiel gaan circa 885 leerlingen van RSG Lingecollege naar de film An inconvenient truth van Al Gore. Hiermee geeft de gemeente gehoor aan de wens van de fractie van GroenLinks.

Klimaatverandering
De film bevordert het bewustzijn over de rol van de mensheid bij de klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Ook de gemeente Tiel beseft hoe belangrijk het is om het broeikaseffect tegen te gaan. Ze heeft zich ten doel gesteld om de CO²-uitstoot te verminderen en het gebruik van duurzame energie te stimuleren. Bewustwording over klimaatverandering sluit goed aan bij het klimaatbeleid van Tiel.

De leerlingen uit de vierde, vijfde en zesde klas van vmbo, havo en vwo bekijken de film op maandag 12 en dinsdag 13 februari 2007 in de Metro-bioscoop.

Debat
Op dinsdag 13 februari 2007 vindt er in de locatie Heiligestraat van RSG Lingecollege aansluitend een debat plaats. Wethouder Cees Anker (milieu en duurzaamheid) en Thijs Belgers van de Gelderse Milieufederatie gaan met elkaar en een 50-tal vwo-5 leerlingen in discussie over klimaatbeleid.

De leerlingen van havo-4 gaan in mei in het kader van Algemene Natuurwetenschappen met elkaar in debat over klimaatverandering.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 06 februari 2007