Gemeente Bussum

Herinrichting Comeniuslaan

Bussumse inwoners zijn op 12 februari aanstaande van harte welkom bij de inspraakavond over de Comeniuslaan op het stadhuis van Naarden.

Herinrichting Comeniuslaan

De gemeente Naarden organiseert op 12 februari aanstaande een inspraakavond over de herinrichting van de Comeniuslaan. Omdat de Comeniuslaan op zowel Naardens als Bussums grondgebied ligt, zijn ook Bussumse inwoners van harte welkom.

De herinrichting is in goed overleg met de gemeente Bussum voorbereid. Bussum heeft in 2005 het riool in de Comeniuslaan vervangen. Nu is Naarden aan de beurt voor het werk boven de grond.

Drie varianten

Naarden heeft drie conceptplannen gemaakt, die zijn gebaseerd op de uitgangspunten en randvoorwaarden die in december 2006 door de Naardense raad zijn vastgesteld. Deze drie varianten, waaronder één voorkeursvariant, worden tijdens de inspraakavond besproken. Inwoners kunnen bijvoorbeeld hun mening geven over de situering van de parkeerhavens en of er klinkers of asfalt gebruikt zouden moeten worden.

Kruising

Ook de kruising met de Lambertus Hortensiuslaan, tot aan de ingang van de Nieuwe Vaart, wordt bij de herinrichting betrokken. In juli vorig jaar zijn op dit punt de rioolstelsels van Naarden en Bussum gekoppeld.

Planning

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden starten zodra de Brediusweg weer open is. Dat zal waarschijnlijk eind juni zijn. In een later stadium pakt de gemeente Bussum het stuk Brinklaan tussen de Nieuwe Vaart en de Brediusweg aan. Hieromtrent wordt u nog nader geïnformeerd.

Inspraakavond

De inspraakavond over de Comeniuslaan wordt gehouden in het stadhuis van Naarden op de Marktstraat 22. De avond start om 19.30 uur en duur tot omstreeks 21.30 uur.