Politie Zaanstreek-waterland

nieuwsberichten zondag 11 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 11-02-2007 o Met onder andere: buschauffeur bedreigd en automobilist ramt lantarenpaal en geluidsscherm

Geen gordel Westzaan, vrijdag 9 februari 2007, 14.00 - 16.30 uur Tijdens een controle op de Provincialeweg heeft de politie vrijdagmiddag 27 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten omdat zij hun gordel niet droegen. Ook werden er drie bestuurders bekeurd omdat zij niet handsfree telefoneerden terwijl zij reden.

Busschauffeur bedreigd Watergang, vrijdag 9 februari 2007, 12.58 uur De politie heeft een 18-jarige Amsterdammer aangehouden wegens bedreiging van een 56-jarige buschauffeur uit Purmerend. De chauffeur betrapte de Amsterdammer op het traject Amsterdam-Purmerend op zwart rijden. Omdat de man weigerde bij te stempelen, maande de chauffeur hem bij Watergang uit te stappen. Hierop zou hij de chauffeur hebben bespuugd en bedreigd en liep hij samen met zijn vriendin weg richting Dorpsstraat. De chauffeur waarschuwde de politie, die na een korte zoektocht het tweetal in een achtertuin van een woning aantrof. De verdachte werd aangehouden wegens bedreiging. Zijn vriendin, een 18-jarige Amsterdamse, was het niet eens met de aanhouding en spuugde naar de politie. Dit kwam haar op een bekeuring wegens belediging te staan. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De buschauffeur heeft aangifte gedaan.

Heling fiets Zaandam, zaterdag 10 februari 2007, 02.55 uur Een 40-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden als verdachte van heling van een fiets. De man zou op de Dam een - vermoedelijk gestolen - fiets te koop hebben aangeboden aan een passant. Deze gaf aan geen belangstelling te hebben en vervolgde zijn weg. Toen hij echter zag dat dezelfde man op de Wilhelminakade wederom de fiets aan diverse voorbijgangers te koop aanbood, waarschuwde hij de politie. De verdachte werd aangehouden en ingesloten op het hoofdbureau in Zaandijk. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De fiets is in beslag genomen en zal zo mogelijk worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar.

Automobilist ramt lantarenpaal en geluidsscherm Zaandam, zaterdag 10 februari 2007, 02.56 uur De politie heeft zaterdagnacht assistentie verleend bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg. Een 26-jarige automobilist uit Zaandam werd ter hoogte van de kruising met de Havenstraat verrast door een voorwerp dat op zijn voorruit spatte. Van schrik stuurde hij naar links, kwam in de middenberm terecht en ramde daar een lantaarnpaal. Vervolgens schoot hij de rijbaan weer op en kwam hij met een harde klap tot stilstand tegen de houten geluidswal aan de rechterkant van de weg. De auto, lantarenpaal en de geluidswand raakten zwaar beschadigd. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar werd voor de zekerheid toch per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor controle.

Vernielingen aan boot Purmerend, zaterdag 10 februari 2007, 03.57 uur De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie jongemannen aangehouden op verdenking van het vernielen van een boot. De motorcruiser lag aan de oever van de Where, naast de Hoornsebrug. Een voorbijganger, die het drietal op de boot zag springen, waarschuwde de politie. Agenten troffen de verdachten, drie Purmerenders van 19, 20 en 21 jaar, in de boot aan. Zowel de buitenkant van de boot als het interieur bleek flink beschadigd. De mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en de volgende ochtend met een proces-verbaal heengezonden. De eigenaar van de boot heeft aangifte gedaan en wenst de schade te verhalen.

Winkelinbraak Purmerend, zaterdag 10 februari 2007, 08.15 uur De politie onderzoekt een inbraak in een winkelpand aan het J.F. Kennedyplein, waarbij enkele winkelwaren en een geldbedrag werden buitgemaakt. De daders zijn de winkel binnengekomen door het slot van de achterdeur open te breken. De inbraak vond vermoedelijk rond 03.00 uur 's nachts plaats. De sporen worden onderzocht door de afdeling Forensische Opsporing van de politie.

Drankrijders Zaanstreek en Waterland, zaterdag 10 en zondag 11 februari 2007 Naar aanleiding van een melding van een medeweggebruiker, hield de politie zaterdagmiddag op de A7 een 57-jarige man uit Warder aan wegens drankrijden. De auto reed slingerend vanuit de richting Wijdewormer naar Purmerend. Op de afrit Purmerend-Noord hield de politie de man in de berm staande. Op het bureau bleek de man ruim twee maal zoveel alcohol te hebben genuttigd als toegestaan. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 4 uren opgelegd. Op de Westerkoogweg in Koog aan de Zaan werd een 18-jarige man uit Koog aan de Zaan door de politie aangehouden omdat hij met gedoofde lichten reed. Hij blies bijna vijf keer de voor hem als beginnend bestuurder toegestane hoeveelheid alcohol (0,2 promille). De man werd met een rijverbod van 7 uren en een proces-verbaal op zak heengezonden. Een 59-jarige Zaandammer werd zaterdagnacht aangehouden op de A7, ter hoogte van Zaandam. Surveillerende agenten volgden de bestuurder vanuit de richting Wijdewormer omdat hij slingerend over de vluchtstrook richting Zaandam reed. De man negeerde in eerste instantie de stoptekens van de politieauto, maar zette zijn auto later toch aan de kant. Hij blies drie keer de toegestane waarde en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Een 24-jarige Purmerender blies anderhalf keer het maximaal toegestane na een controle op de Wipmolen in Purmerend. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uren heengezonden. Een 62-jarige Zaandammer werd in zijn woonplaats aangehouden omdat hij met teveel drank op (ruim drie maal de toegestane hoeveelheid) zijn scootmobiel bestuurde. De politie hield de man op de Nicolaasstraat staande. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uren.