Persberichten Lekstroom, 14.10 uur

Utrecht, 11-02-2007

Rijden onder invloed

LOPIK Tijdens een verkeerscontrole aan de Anna van Burenstraat heeft de politie in de nacht van 10 op 11 februari een 22-jarige man uit Lopik aangehouden wegens rijden onder invloed.

De man werd omstreeks 03.05 staande gehouden voor een blaastest, waaruit bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd. Verder onderzoek op het bureau wees uit dat de man 565 ug/l blies, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Vernieling

NIEUWEGEIN De politie kreeg vrijdagavond 9 februari omstreeks 23.10 uur een melding van vernieling door een man uit een groep ongeveer 8 personen aan de Symfonielaan.

Ter plaatse bleek een ruit van een tramhalte vernield te zijn en werd de groep aangetroffen, waarbij een man stond die aan het signalement voldeed. De 18-jarige man uit Nieuwegein weigerde mee te werken aan zijn aanhouding, maar na een worsteling kon de verdachte alsnog meegenomen worden naar het bureau. Hier werd hij ingesloten voor de nacht. Later bekende de man de ruit te hebben vernield, maar niet expres. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Aanrijding

NIEUWEGEIN In de middag van vrijdag 9 februari kreeg de politie omstreeks 15.00 uur een melding van een aanrijding tussen een bestelauto en een motorscooter op de Diepenbrocklaan.

De 42-jarige bestuurder van de bestelauto, afkomstig uit IJsselstein, reed vanaf de Sweelincklaan de Diepenbrocklaan op, waar hij remde om te keren. De 52-jarige bestuurder van de motorscooter, afkomstig uit Nieuwegein, stopte achter de bestelauto en wilde er voorbij. Tijdens het keren van de bestelauto verleende de bestuurder echter geen voorrang aan de passerende motorscooter, waardoor een aanrijding ontstond.

De bestuurder van de motorscooter is overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij enkele kneuzingen had opgelopen. Verder was er alleen sprake van materiele schade. De politie heeft de toedracht van de aanrijding verder in onderzoek.

HOUTEN In de vroege ochtend van vrijdag 9 februari heeft aan de Heemsteedseweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 17-jarige snorfietsbestuurder en een 52-jarige bestuurder van een bestelauto.

De jongen, afkomstig uit Houten, reed op zijn snorfiets vanuit Houten over de Heemsteedseweg in de richting van de Carpoolplaats. De bestuurder van de bestelauto, afkomstig uit Bunnik, reed vanaf de Carpoolplaats de jongen tegemoet op de Heemsteedseweg. Na ongeveer 100 meter wilde de bestuurde van de bestelauto twee fietsers inhalen, die achter elkaar fietsten. Tijdens het inhalen werd de 52-jarige man vermoedelijk verblind door het verkeer op de Staart, waardoor hij de snorfiets niet zag en een aanrijding ontstond. De jongen belandde, na het raken van de buitenspiegel van de bestelauto, in de berm langs de weg.

De jongen is door een ter plaatse gekomen ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij naast een aantal kneuzingen ook een gescheurde milt en afgebroken tand had. Hij blijft voorlopig te observatie in het ziekenhuis.

Tegen de bestuurder van de bestelauto wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage opgerold

NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagmiddag 9 februari aan de Marterweide een hennepplantage, met in totaal 468 planten, opgerold. De 38-jarige bewoner van het pand is aangehouden op verdenking van het kweken van hennep en diefstal van stroom.

In oktober 2006 werd de man voor de eerste maal betrapt op bovengenoemde feiten. Het energiebedrijf heeft de stroom destijds afgesloten. Bij een routine controle zagen agenten echter toch licht branden in de woning. Na thuiskomst van de verdachte konden agenten de woning betreden, waarna bleek dat de man toch in staat was geweest elektra en gas af te nemen buiten de meter. Hierdoor kon hij wederom een hennepkwekerij aanleggen in zijn huis.

Het energiebedrijf heeft nu de woning afgesloten vanaf de straat, waardoor er echt geen elektra en gas buiten de meter om gestolen kan worden. Bovendien hebben ze wederom een aangifte gedaan voor diefstal. De apparatuur en hennepplanten zijn in beslag genomen.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

13-jarige jongen opgepakt na vernieling

NIEUWEGEIN Rond het middaguur van vrijdag 9 februari kwam er bij de politie een melding binnen van de vernieling van een ruit op het perron aan de Figarolaan.

Ter plaatste hield de getuige een 13-jarige jongen uit IJsselstein vast, nadat deze had gezien dat de jongen ruit had vernield door er een steen doorheen te gooien. Na het perron veilig gesteld te hebben voor mogelijk vallend glas namen agenten de jongen over van de getuige en brachten hem naar het bureau. Hij bekende de ruit vernield te hebben. De jongen is overgedragen aan Bureau Halt, waar hij een alternatieve straf krijgt opgelegd.