Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 11 februari 2007

Rosita de Vries/Chantal Westerhoff: 053-4555588

Mountainbikers gecontroleerd in natuurgebieden

Dinkelland / Losser

In samenwerking met meerdere bijzondere opsporingsambtenaren heeft de politie Twente op zondag 11 februari controles uitgevoerd naar van met name mountainbikers in meerdere natuurgebieden van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Noordoost Twente.
Aanleiding van deze controles zijn vele klachten die bij de bijzondere opsporingsambtenaren en bij de politie binnen komen over het gedrag van de mountainbikers. Vele mountainbikers houden zich niet aan de regels die voor hen zijn ingesteld. Er zijn speciale routes voor hen aangelegd maar toch maken ze dikwijls gebruik van wandelpaden waar de wandelaars last van hen hebben.
Gesteld moet worden dat dit niet het geval is bij georganiseerde mountainbike tochten maar vooral het fietsen in de wandelgebieden bij niet georganiseerde tochten, door groepen en alleenstaanden.
Bij het ingaan van de betreffende gebieden staat bij ieder pad een bord waarop op enigerlei wijze staat aangegeven dat het verboden is te fietsen op wandelpaden, ook geldt een verbod om honden los te laten lopen. Dit om schade aan flora en fauna te voorkomen.
Gecontroleerd is in de gebieden van Staatsbosbeheer als "Springendal", "Lutterzand" en "Beuninger Achterveld". Van Natuurmonumenten is gecontroleerd in "Het Snippert", "Duivelshof" en "Eugheria". Daarnaast is er nog een controle uitgevoerd in de omgeving van "Het Hulsbeek".

Resultaten:

In totaal werden 8 personen bekeurd, 5 mountainbikers en 3 hondenbezitters. Controles in deze natuurgebieden zullen met enige regelmaat gaan plaatsvinden.
(07- 019216)

Brandstichting basisschool

Enschede

De brandweer had gisteren, 10 februari rond 15.45 uur een brand in de in aanbouw zijnde basisschool aan de Geessinkbrink snel onder controle. Uit onderzoek is vast te komen staan dat het om brandstichting gaat. Een getuige heeft 3 jongens weg zien rennen richting Ypelobrink. Hoewel de politie de omgeving heeft afgezocht zijn de jongens niet meer aangetroffen. Het gaat om 3 jongens van ongeveer 15 a 16 jaar waarvan 1 groter was dan de andere twee, deze grote jongen droeg een licht met donker grijze fleece trui. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

(07-018998)

Lichtmast omver gereden

Den Ham

Omdat oplettende getuigen het kenteken noteerden van een auto die op 11 februari rond 01.00 uur, een lichtmast omver had gereden aan de Ommerweg en vervolgens was doorgereden, kon de politie van Twenterand de verdachte, een 28-jarige man uit Den Ham, direct bij zijn woning aanhouden. Aan het bureau werd hij gecontroleerd op alcoholgebruik, hij blies 540 Ugl. De verdachte bekende gelijk dat hij tegen de lichtmast was gereden en was doorgereden omdat hij alcohol had gedronken. Om 2.45 uur kon hij het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

(07-019122)

Mishandeling om glas water

Hengelo

De politie van Hengelo heeft op 11 februari om ongeveer 04.00 uur een 29-jarige man uit Rijssen aangehouden en ingesloten voor mishandeling van een 16-jarig meisje uit Hengelo. Dit gebeurde in een uitgaansgelegenheid aan de Beekstraat, waar de 29-jarige het meisje lastig viel. Zij had de 29-jarige meerdere malen te kennen gegeven niet van zijn avances gediend te zijn en heeft dit kracht bij gezet door een glas water over zijn hoofd te gieten. Hierop werd de 29-jarige man zo kwaad dat hij het meisje aan haar haren heeft getrokken en heeft geduwd. De portiers hebben de man uit de gelegenheid gezet en de inmiddels ter plaatse gekomen politie kon de man aanhouden.

(07-019156)

Beginnende bestuurder kan rijbewijs weer inleveren

Markelo

Op 11 februari omstreeks 02.50 uur heeft de politie van de Hof van Twente een 22-jarige bestuurder uit Lochem aangehouden. De 22-jarige viel op door zijn rijgedrag toen hij een dansgelegenheid verliet en tussen het naar huis gaande publiek door scheurde richting de Rijssenseweg. De politie wilde de bestuurder hierover aanspreken maar doordat het voertuig een dermate hoge snelheid had was het onverantwoord hem te doen stoppen. De 22-jarige reed met een snelheid van 80 km door het centrum van Markelo. Buiten de bebouwde kom reed de 22-jarige 139 km (na meetcorrectie) daar waar 80 is toegestaan. Uiteindelijk kon de politie op de Goorseweg bij Lochem de bestuurder laten stoppen. Hier werd gelijk zijn rijbewijs ingevorderd en mocht de bestuurder ook blazen. Omdat de uitslag een 'A' was is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Goor voor een ademanalyse. De uitslag hiervan was 0,6 promille. Uiteindelijk mocht de 22-jarige om 11.45 uur het bureau weer verlaten, zonder rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

(07-019149)

---- --