Politie Flevoland

Tweede helden- en klagersdag goed bezocht

Levensecht oefenen

Flevoland, 11-02-2007 o De tweede helden- en klagersdag op zaterdag 10 februari is goed bezocht. De dag werd geopend met een welkomstwoord door Wim Kleinhuis, de plaatsvervangend Korpschef die met een aantal voorbeelden uit de praktijk de dag inluidde. Deze dag is een vervolg op de eerste dag op 3 februari die georganiseerd is voor zowel klagers als helden van Politie Flevoland.

Een aantal mensen die bijzonder geholpen hebben het afgelopen jaar en een aantal mensen dat een klacht indiende kregen zaterdag een kijkje de keuken van Politie Flevoland. Locatie was het IBT centrum te Almere.
In totaal waren er zo'n 40 mensen present. De aanwezigen kregen, verdeeld over een aantal groepen een rondleiding in het IBT centrum.

Levensecht oefenen

De aanwezigen kregen een levensechte situatie in de oefenstraat voorgeschoteld, waarbij ze zelf in de schoenen van de agent mogen kruipen. Ook mochten de deelnemers beslissen welke actie ze ondernamen bij een melding van een ruzie in een cafe, of bij een vechtpartij op straat. Daarbij konden ze zelf schieten in een simulatie omgeving (de FATS) waarbij steeds duidelijk werd gemaakt wat er in een casus komt kijken en hoeveel -vaak moeilijke- beslissingen de agent in complexe situaties moet nemen, waarbij het al dan niet gebruiken van geweld uiteraard ook aan bod komt.

Demonstraties

De deelnemers mochten eveneens een demonstratie van verschillende politiehonden bijwonen, waarbij zowel hond als baas bewonderd werden. De reactie op deze dag was enthousiast: "Ik had deze dag absoluut niet willen missen" was de reactie een van de deelnemers, die zich als klager had aangemeld.