Ingezonden persbericht


Schoorl, 19 januari 2007

Betreft: 30e SAFARI GROET UIT SCHOORL RUN 11 februari 2007

Geachte heer/mevrouw,

Zondag 11 februari a.s. organiseren wij voor de 30e keer de Safari Groet Uit Schoorl Run. Ook dit jaar hebben wij vanwege de massale interesse de inschrijvingen eerder moeten sluiten. Ruim 7.500 lopers hebben zich ingeschreven voor een van de afstanden. Het ASICS NK 10 km staat voor het derde jaar als hoogtepunt op het programma. Dit kampioenschap heeft er voor gezorgd dat wederom een bijzonder sterk deelnemersveld aan de start staat van een 10 km. Belangrijkste namen zijn: titelverdediger Patrick Stitzinger, Michel Butter, Greg van Hest, Sander Schutgens, Martin Lauret en Jeroen van Damme. Bij de vrouwen zullen o.a. Lornah Kiplagat, Selma Borst, Merel de Knegt en Daphne Panhuyzen strijden om het ASICS NK 10 km. Daarnaast geeft Hilda Kibet (Kenia), winnares van de Egmond Halve Marathon 2007, de 10 km internationale allure bij de dames evenals de Belgische Fatima Baouf. Bij de heren staan de nummers twee (Wirimai Juwawo - Zimbabwe) en vier (Amare Wellay - Ethiopië) van de Egmond Halve Marathon 2007 aan de start. De start van Het ASICS NK 10 km zal deze keer aan het eind van het programma om 14.30 uur plaatsvinden nabij de Heereweg 125 in Schoorl. Finish zal bij Sportcentrum De Blinkerd zijn (Heereweg 161).

Overige afstanden die gelopen worden zijn de halve marathon KNAU wegwedstrijd, start om 11.00 uur en de 30 km KNAU wegwedstrijd, start om 11.00 uur. Start en finish van deze afstanden is op dezelfde locatie als de 10 km. Met name de halve marathon bij de heren is bijzonder sterk bezet met o.a. Kamiel Maase, Albert Matebor en de Belg Rik Ceulemans.

Wij nodigen u uit op 11 februari in Schoorl aanwezig te zijn.

Wij vragen daarbij uw aandacht voor de volgende punten:
- Vanaf 9.00 uur is Schoorl voor doorgaand autoverkeer afgesloten. Wij bieden persvertegenwoordigers de mogelijkheid vanaf dat moment met een parkeerkaart Schoorl binnen te komen. Op verzoek zenden wij u een parkeerkaart toe, zodat u bij de afzettingen probleemloos kunt passeren en uw auto op een gereserveerde ruimte bij Golden Tulip Jan van Scorel kwijt kunt. Geeft u uw wensen s.v.p. tijdig aan op het aanmeldingsformulier.
- Van 9.45 - 10.20 uur kunt u zich melden in de restaurantzaal van Hotel Golden Tulip Jan van Scorel, u bevindt zich hier 150 meter vanaf de startplek. Bij melding ontvangt u een perskaart alsmede een persmap met alle laatste gegevens.
- U kunt zich ook melden van 12.30 - 13.30 uur in de restaurantzaal van Golden Tulip Jan van Scorel.
- Met de perskaart heeft u toegang tot het start- en finishgebied. Wij verzoeken u daarbij wel de aanwijzingen van de medewerkers (herkenbaar aan een organisatie hes) op te volgen.


- De persconferentie van het ASICS NK 10 km zal om ongeveer 15.30 uur plaatsvinden in de theaterzaal van Sportcentrum De Blinkerd, voorafgaand aan de huldigingen van het NK.


- Wilt u een voorbeschouwing over deze editie maken, dan geven wij u graag aanvullende informatie.
- Informatie is te vinden via www.groetuitschoorl.nl.
- Denkt u om melding vooraf waar dit noodzakelijk is. Voorts om de aanvraag van een parkeerkaart. Graag uiterlijk dinsdag 6 februari (12.00 uur) bij janwillemmijderwijk@lechampion.nl via bijgaand formulier.

Wij hopen u op 11 februari in Schoorl te mogen begroeten.

Met vriendelijke groet,

Cees Pronk
Tel. 06-25205491