Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schoorl, 1 december 2006

ASICS Nederlandse Kampioenschap 10 km

De eerste topatleten hebben zich aangemeld voor het ASICS NK 10 km, dat dit jaar zondag 11 februari zal plaatsvinden tijdens de Groet Uit Schoorl Run. De kampioen van 2006 Patrick Stitzinger komt zijn titel verdedigen, Greg van Hest (volledig op de weg terug), Sander Schutgens, Martin Lauret en Jeroen van Damme staan inmiddels ook op de startlijst.

De belangstelling voor het ASICS NK 10 km op de weg is opnieuw zeer groot te noemen. Voor deze 3e editie van het NK in Schoorl heeft zich al een groot aantal wedstrijdatleten ingeschreven. Voor deelname aan het NK moet je lid zijn van een KNAU vereniging en in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie. Inschrijving voor het ASICS NK 10 km is tot 26 januari 2007 mogelijk of zoveel eerder als de limiet is bereikt.

Inschrijvingen en deelnemerslimiet
Naast het ASICS NK 10 km is ook de belangstelling voor de overige afstanden (5, 21 en 30 km) groot. Gezien het huidige aantal inschrijvingen voor de Groet Uit Schoorl Run is de verwachting dat de inschrijvingen ruim voor het bereiken van de datum (26-01-2007) zullen sluiten. Uit het hele land is de belangstelling groot. Om teleurstellingen te voorkomen worden alle (oud)deelnemers die zich nog moeten inschrijven geadviseerd dit op korte termijn te gaan doen. Inschrijving is mogelijk via www.groetuitschoorl.nl.

De belangstelling vanuit bedrijven om mee te doen aan de 10 of 21 km business run is bij deze 2e editie ook groot te noemen. Er hebben zich al meer teams aangemeld dan voor de 1e editie van 2006.