Univé introduceert Veiligheidsprijs voor hèt veiligheidsidee

Univé Verzekeringen

ZWOLLE, 6 oktober 2006 - Univé Verzekeringen heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Univé Veiligheidsprijs 2006. Deze prijs (de Univé Gouden Keukentrap plus 15.000,- euro voor de realisatie van het winnende idee) wordt toegekend aan de persoon of organisatie die het meest vernieuwende idee of ontwerp instuurt bij het thema 'Veiligheid in en om het huis'. In samenwerking met Stichting Consument en Veiligheid hoopt Univé hiermee de leefomgeving in en om het huis een stuk veiliger te maken. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam (10 t/m 18 februari 2007).

Als verzekeraar heeft Univé het thema 'Veiligheid in en om het huis' hoog in het vaandel staan. Hoe minder onveilige situaties er immers in en om het huis zijn, hoe beter. Toch krijgen elk jaar opnieuw honderdduizenden mensen thuis te maken met zaken als brand, inbraken, valpartijen en andere ongelukken. Univé denkt dat het veel veiliger kan. Daarom roept ze mensen en organisaties op om vernieuwende ideeën bij het thema 'Veiligheid in en om het huis' in te dienen. Het kan daarbij ook om een zelfbedachte methode of een zelfontworpen voorwerp gaan.

Belangstellenden kunnen zich met hun veiligheidsidee of -ontwerp tot 15 november 2006 online aanmelden via www.univeveiligheidsprijs.nl. Univé stelt 30.000,- euro aan prijzengeld ter beschikking dat wordt besteed aan de uitwerking van het veiligheidsidee of de ontwikkeling en promotie van het vernieuwende product. De hoofdprijs bedraagt maar liefst 15.000,- euro en daarnaast zijn er prijzen van 10.000,- euro en 5.000,- euro . Op deze manier helpt Univé de winnende ideeën te realiseren. De uiteindelijke winnaar ontvangt bovendien de Univé Gouden Keukentrap.

Behalve vernieuwend en passend binnen het thema 'Veiligheid in en om het huis' moet een winnend idee ook een concreet en herkenbaar resultaat opleveren, dupliceerbaar zijn en bovendien financieel realistisch. Stichting Consument & Veiligheid zorgt voor een eerste beoordeling van de inzendingen. Vervolgens zal een deskundige jury onder voorzitterschap van Jeltje van Nieuwenhoven de drie prijswinnaars aanwijzen.

De Univé Veiligheidsprijs is te beschouwen als 'tegenhanger' van de Univé Paludanusprijs. Die wordt jaarlijks uitgereikt aan een instelling, organisatie of persoon die met een herkenbaar resultaat een bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteit van de zorg.

Noot voor redactie,