Vogeldierenarts houdt consult op internet


Papegaaienforum voorziet in interactief contact tussen vogeleigenaren

DOORWERTH, 20070210 -- Het Papegaaien Forum op internet heeft in samenwerking met een van de weinige vogelartsen die Nederland rijk is een service ontwikkeld die gebruikers van het forum de mogelijkheid biedt om voor 17,50 euro, de prijs van een online consult, vogeldierenarts drs. Hooimeijer te raadplegen.

Drs. Jan Hooimeijer met papegaaiOmdat er maar weinig vogeldierenartsen bestaan, is het consult op internet een ware uitkomst voor houders van papegaaien en andere vogels in gevangenschap om toch een echte vogelexpert te raadplegen. De consulten zijn, indien de gebruiker dat wenst, publiek te lezen dus reeds behandelde problemen bieden direct antwoord op veel gestelde vragen.

Drs. Jan Hooimeijer heeft zich 25 jaar geleden volledig in vogels gespecialiseerd en is daardoor een ware expert. Naast zijn praktijk in Meppel is Hooimeijer onder meer actief als docent bij de Stichting Post Academisch Onderwijs Diergeneeskunde en verzorgt hij de cursus "Verantwoord houden van papegaaien" in samenwerking met het Martin Gaus Gedragscentrum. Ook bekleedt hij bestuurs- en adviesfuncties bij tal van vogelorganisaties waaronder Poicepghalus Stamboek Nederland (PSN), Stichting Papegaaien en Parkieten Welzijn (SPPW) en Stichting De Moderne Papegaai.

"Onbegrip over de emotionele waarde van vogels die als gezelschapsvogels worden gehouden en onbekendheid over de belangen die spelen bij kwekers van vogels is nog altijd een groot probleem", schrijft Hooijmeijer op de website, "We zien nog altijd dat vogels niet de status hebben die honden en katten als gezelschapsdieren hebben gekregen." Voor honden en katten is er bij dierenartsen overal in Nederland volop deskundigheid en ervaring beschikbaar maar op het gebied van de vogels is het nog triest gesteld. "Internationaal is de vogelgeneeskunde pas in 1980 serieus van de grond gekomen door de oprichting van de internationale organisatie van vogeldierenartsen (AAV)", aldus Hooimeijer.

Voor een online consult bij drs Hooimeijer is gratis registratie bij het Papegaaien forum noodzakelijk. Binnen enkele minuten daarna kan men zijn probleem aan de dokter voorleggen. Betaling van de prijs voor het online consult (17,50 euro) gaat volledig geautomatiseerd via iDEAL voor wie internet-bankiert via Postbank, ING, Rabobank of ABN-AMRO, of via PayPal voor credit card bezitters.

Het Papegaaien Forum heeft sinds haar oprichting in november 2006 al meer dan 1000 leden geworven en is inmiddels het drukst bezochte papegaaienforum van Nederland met dagelijks piekmomenten van meer dan 400 mensen gelijktijdig online.

Het online consult van drs. Hooimeijer is te vinden op http://www.papegaaienforum.nl/vogelarts-drs-hooimeijer/

Het papegaaien forum is te vinden op http://www.papegaaienforum.nl/