Accreditatie Haptonomie voor fysiotherapeuten


DOORN, 20070210 -- Het Centraal kwaliteitsregister voor Fysiotherapie heeft de opleiding in de Haptonomie accreditatie verleend voor het deelregister Algemeen fysiotherapeut. De Opleiding in de Haptonomie is een tweejarige beroepsapplicatie voor mensen die werkzaam zijn in de sectoren zorg, welzijn en onderwijs.

De haptonomische benaderwijze binnen het reguliere veld van de fysiotherapie maakt het werk van de fysiotherapeut toetsbaar lichter en effectiever. In de haptonomische benaderwijze leert de patiënt beter omgaan met zijn lichaam, pijn en beperkingen. De tonus van spieren, pezen, weefsels en ligamenten, lymfecirculatie en bloedcirculatie verandert. De patiënt wordt als mens benaderd en niet als klacht. In de praktijk blijkt dat de therapietrouw bij een fysiotherapeut die op haptonomische basis werkt groot is en dat aangereikte oefeningen trouwer gedaan worden. De Academie voor Haptonomie ziet de accreditatie als een waardering voor de aandacht die zij continu heeft voor de kwaliteit op het gebied van haar onderwijs en voor de integratie van de haptonomische uitgangspunten binnen de gezondheidszorg.

Wie meer informatie wil, kan contact opnemen met Laurens de Kleine, directeur Academie voor Haptonomie te Doorn. Telefoon 0343-515178 of e-mail info@haptonomie.nl





Ingezonden persbericht