Musicalfans in nieuwe castbus naar repetities Tarzan

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 10-02-2007 16:30

Utrecht, 10 februari 2007

MUSICALFANS IN NIEUWE CASTBUS NAAR REPETITIES TARZAN

50 prijswinnaars krijgen exclusieve blik achter de schermen

Voor het eerst sinds het begin van de repetities van de musical Tarzan op 9 januari, werden vandaag de deuren geopend voor publiek. Vijftig musicalfans reden in de gloednieuwe castbus van Tarzan de repetitieruimte in Utrecht binnen, waar zij verrast werden met een ontmoeting met de voltallige cast, waaronder hoofdrolspelers Ron Link en Chantal Janzen. Aansluitend waren de fans exclusief in de gelegenheid om de repetities bij te wonen. De première van Tarzan vindt plaats op 15 april in het FORTIS Circustheater Scheveningen.

Over Tarzan
Ruim 90 jaar geleden liet Edgar Rice Burroughs de wereld kennismaken met Tarzan in de uitgave van 'All Story Magazine' van oktober 1912. Sindsdien zijn er 26 officiële romans en 44 speelfilms aan Tarzan gewijd. Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht.

Vanwege de langdurige goede relatie tussen Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions, heeft Stage Entertainment de rechten gekregen om de nieuwste Disney musical als eerste naar Europa te brengen. Nog nooit eerder was een Broadway productie zo snel na de première te zien in Nederland. Tarzan gaat 15 april 2007 in première. De kaartverkoop is reeds geopend.

Noot voor de redactie/