Politie Zeeland


---


Z-415-2007. Controle overlast rond coffeeshops, Terneuzen
Naar aanleiding van de parkeeroverlast rond de coffeeshops en klachten over het rijgedrag van bezoekers van de coffeeshops in Terneuzen van omwonenden heeft politie Zeeland vrijdag een controle gehouden rond en op de wegen van en naar de coffeeshops.
Dit leverde als resultaat op dat 9 foutief geparkeerde voertuigen, in samenwerking met de gemeente, zijn weggetakeld.
5 rijbewijzen zijn ingevorderd wegens het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u. 36 automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. 1 bestuurder kreeg een bekeuring vanwege het niet kunnen tonen van het rijbewijs. 2 maal werd er niet handsfree gebeld. 1 maal werd de doorgetrokken streep op het wegdek overschreden. 4 maal werden bestuurders beboet voor het niet dragen van een gordel. 1 maal ontbrak een kentekenplaat. Er zijn tevens 6 joints en 3 gram weed in beslag genomen.
In totaal is er 3845 Euro aan boetes geïnd.

WOZ-416-2007. Rijbewijzen ingevorderd, Vrouwenpolder-Heinkenszand-Hulst
Politie Zeeland heeft vrijdag en zaterdag enkele rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die met teveel alcohol op aan het verkeer deelnamen.
Een 40-jarige bestuurder van een personenauto uit Arnemuiden had bijna 3x teveel alcohol gedronken. De man werd betrapt op het rijden onder invloed op de Stenevate in Heinkenszand om 21.30 uur vrijdagavond. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de Schoolstraat in Vrouwenpolder bleek zaterdag rond 00.15 uur dat een 53-jarige man uit Vrouwenpolder bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Een 31-jarige man uit Terneuzen botste vrijdag om 20.51 uur onder invloed van alcohol tegen een lichtmast op de N61 in Vogelwaarde. De man had ruim 3x teveel alcohol gedronken. Hij raakte niet gewond. Zowel de lichtmast als de personenauto zijn beschadigd.
Het rijbewijs van de 31-jarige Terneuzenaar is ingevorderd.

Z-417-2007. Man krijgt klap van onbekende, Philipinne
Zaterdag rond 03.30 uur heeft een man in de Laureijnestraat in Philipinne een klap gekregen.
Een 24-jarige man uit de gemeente Terneuzen liep na een bezoek aan een horecagelegenheid door de Laureijnestraat toen hij plotseling werd geslagen door een nog onbekend gebleven man. De 24-jarige raakte licht gewond en is naar de huisartsenpost gegaan voor verdere behandeling.

W-418-2007. Ruiten bekrast, Middelburg
Zaterdag tussen 00.00 uur en 10.00 uur zijn in Middelburg in de Segeerstraat enkele ruiten bekrast.
De ruiten, vijf in totaal, zijn zodanig bekrast dat ze vervangen moeten worden. De schade loopt in de duizenden Euro's.

Z-419-2007. Diefstal bij bedrijf, Sas van Gent
Tussen vrijdag 18.15 uur en zaterdag 09.05 uur is bij een bedrijf aan de Oostkade in Sas van Gent ingebroken.
Door een raam te vernielen kon men het pand binnentreden. Er is een camera weggenomen waarvan de waarde nog niet bekend is.

---- --