Politie Groningen

Zaterdag 10 februari 2007

Provincie Groningen, 10-02-2007

Groningen: mannen verzetten zich tegen agent

De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige Stadjer aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een agent van het biketeam zag de automobilist met veel motorgeluid en gierende banden in de richting van de Ebbingestraat rijden. De agent sprak hem aan op zijn gedrag en vroeg hem naar zijn rijbewijs. De man was het hier niet mee eens en wilde zijn rijbewijs niet laten zien. De agent vroeg hem nogmaals naar zijn rijbewijs, maar kreeg het niet. Hij vertelde de man dat hij was aangehouden. Hierop nam hij direct een vechthouding aan. De biker pepperde hem vervolgens om hem in bedwang te kunnen houden. Een tweede verdachte, een 51-jarige Stadjer, bemoeide zich met de aanhouding. Hij werd verzocht dit niet te doen, maar ook hij gaf hieraan geen gehoor. Ook hij werd gepepperd. Meerdere agenten kwamen ter plaatse en de twee heren werden ingerekend. Na verhoor mochten ze het bureau weer verlaten. Tegen de heren wordt proces- verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilist aangehouden

Een 39-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht in de Oosterstraat aangehouden voor rijden onder invloed. Hij werd door agenten gecontroleerd. Een alcoholgeur kwam hen tegemoet. De man verklaarde ook te hebben gedronken. Zijn broer die naast hem zat, vertelde ook te hebben gedronken. Hij kon dus ook niet achter het stuur stappen. Op het bureau bleek dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hij had geen rijbewijs bij zich. Die was al ongeldig verklaard. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Nog geen twintig minuten later werd toch zijn broer gepakt. Agenten vermoedden dat hij toch in de auto zou stappen. Dat deed hij. Agenten zagen hem in de Oosterstraat en in de Kreupelstraat werd hij langs de kant gezet. Hij bleek 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd hiervoor ingevorderd. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjers aangehouden voor openlijke geweldpleging

De politie heeft vrijdagnacht in de Schoolstraat twee 23-jarige Stadjers aangehouden voor openlijke geweldpleging. Agenten zagen een opstootje. Toen de verdachten dit zagen, gingen ze er vandoor. De achtervolging werd ingezet en de twee konden in de kraag worden gevat. Al snel bleek dat er een 20-jarige man en vrouw uit Groningen waren die door de twee geslagen waren. Een van de verdachten had ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich. Daarvoor krijgt hij een bekeuring. Beide verdachten werden ingesloten voor nader onderzoek en de toedracht van het incident.

Winschoten: rijbewijs ingevorderd van beginnend bestuurder

Een 24-jarige beginnend bestuurder uit Bellingwolde moest vrijdagnacht op de Emmastraat in Winschoten zijn rijbewijs inleveren. Hij reed in tegengestelde richting en droeg geen gordel. Dit leverde voor hem een controle op. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau bleek dat hij 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten en de politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: opstootje leidt tot aanhoudingen

De politie heeft vrijdagnacht op het Marktplein in Winschoten twee meisjes uit Winschoten (14 en 16) aangehouden. Agenten in burger zagen een opstootje waarbij een groep van circa tien personen om drie andere personen heen stond. Zij deelden over en weer klappen uit. Toen agenten er op af gingen, zagen zij een vrouw op de grond liggen. Ook schopte het 16-jarige meisje haar. Het slachtoffer, een vrouw uit Winschoten (leeftijd onbekend), en haar twee vrienden (een 26 en 37-jarige man uit Winschoten) waren hevig onder de indruk van het gebeuren. Het begon met het uitschelden van de vrouw. Ze reageerde hier in eerste instantie niet op. Haar vriend vroeg of ze weg wilden gaan. Dat deden ze niet en dat leidde tot het opstootje. De 16-jarige zit vast op verdenking van mishandeling. Het 14-jarige meisje werd aangehouden, omdat ze zich bemoeide met de aanhouding. Ze werd meerdere malen gevraagd dat niet te doen, maar daar luisterde ze niet naar. Het resultaat was dat ook zij in de politieauto mocht plaatsnemen. De 37-jarige man liep rode plekken op in zijn gezicht en had twee snijwonden aan zijn vinger. De vrouw is met onbekende verwondingen bij een huisarts geweest. Omdat de meisjes minderjarig zijn, werden hun ouders geïnformeerd. Het 16-jarige meisje zit nog vast. De politie maakt proces-verbaal op.