Gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk in Beweging voor 55-plussers (Grote respons op derde fittest)

Op de uitnodiging om deel te nemen aan alweer de derde fittest van het project Wijk in beweging voor 55-plussers wordt goed gereageerd. Ruim 1300 inwoners in de leeftijd van 55 tot 65 jaar uit de gemeente Wijk bij Duurstede ontvingen aan het begin van dit jaar een uitnodiging voor de fittest op zaterdag 10 februari 2007 in de Vikinghal. Binnen één week hebben zich ruim 50 personen reeds aangemeld!

Het project 'Wijk in Beweging voor 55-plussers' wil meer mensen in onze gemeente in beweging krijgen. Niet alleen omdat dat gezond is, maar ook omdat samen bewegen met leeftijdgenoten een leuke, gezellige bezigheid is. Bewegen heeft veel positieve effecten op de gezondheid: het kan leiden tot een beter slaappatroon, lagere bloeddruk en een positievere gemoedstoestand. Allemaal zaken die het leven prettiger maken, zeker voor de jeugd van vroeger!

Als vervolg op de fittest start in maart een introductieprogramma met beweegactiviteiten. Tijdens dit programma maken de cursisten kennis met diverse beweegmogelijkheden, zoals tennis, zwemmen en conditietraining. Uiteraard gaat de gespecialiseerde docent daarbij uit van de mogelijkheden van de cursisten. Na het introductieprogramma van 12 weken kunnen diegenen die willen blijven bewegen, deelnemen aan het vervolgprogramma van 30 weken bij een reguliere sportvereniging.

Fittest in Wijk bij Duurstede
De fittest wordt gehouden op zaterdag 10 februari 2007 van 9.00 tot 17.00 uur in de Vikinghal. De fittest kost ¤ 3 per deelnemer. Inwoners van Wijk bij Duurstede tussen 55 en 65 jaar die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, maar die wel willen deelnemen aan de fittest, kunnen zich tot donderdag 25 januari aanmelden bij onderstaande personen.

Contact
Voor meer informatie kunt u via tel. 595595 contact opnemen met Chantal Homan, stagiaire sportzaken (op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend), met Sander Brugmans, sportconsulent (op woensdag), of met Joop van Holten, ambtenaar sportzaken.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599