Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EXPOSITIE IN PALACE HOTEL
JAAR VAN DE DOLFIJN START MET 'KUNST AAN ZEE'

Noordwijk, januari 2007 - Het behoud van een goede leefomgeving voor dolfijnen in Europa en het Middellandse Zeegebied. Met dat doel organiseren het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee en de online galerie ArtBoutique in het weekend van 10 en 11 februari een verkoopexpositie van schilderijen, beelden en bronzen. Tien procent van de opbrengst van 'Kunst aan Zee' gaat naar het Dolphin Fund, een Europees programma ter bescherming van de dolfijn.

Jaar van de dolfijn
2007 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het internationale Jaar van de Dolfijn. Op initiatief van NatureNet Europe is een Nationaal Comité ingesteld ter bevordering van de viering van het Jaar van de Dolfijn in Nederland. Internationaal Beschermheer is Prins Albert II van Monaco en Eugène de la Croix, President Directeur van het Palace Hotel, is één van de ambassadeurs van het Jaar van de Dolfijn 2007. Om ook in ons land extra financiële middelen te genereren voor dit intelligente, vrolijke en door mensen zeer geliefde dier, heeft het Palace Hotel samen met ArtBoutique de handen ineen geslagen voor een bijzondere verkoopexpositie.

Meer dan 150 realistische werken
In het Palace Hotel, dat de expositieruimten belangeloos ter beschikking stelt, exposeren dertien kunstschilders, vooral realisten. Het leven op, aan en in zee vormt soms een verbindend thema van de werken. Zo zullen er ook een aantal 'gezichten op Noordwijk' te zien zijn. Beeldhouwer Jan Coelewij stelt zijn beelden en bronzen ten toon. Bovendien zullen de 19 panelen, van de bekende kunstschilder Rob van Assen, te zien zijn. Deze "Specials" schilderde hij rondom de oceaan-collectie en worden ten bate van het Dolphin Fund via www.kunstaanzee.nl geveild. Bezoekers kunnen ter plekke kunst kopen en zich ook laten informeren over het Jaar van de Dolfijn. Op 17 oktober is de afsluitende kunstveiling gepland in combinatie met het Dolphin Day Dinner in het Palace Hotel.

Gratis "taxatie" eigen kunstwerk
Op zaterdag tien februari kunnen bezoekers van de expositie bovendien kosteloos een meegebracht kunstwerk laten taxeren door Gecertificeerd-Registermakelaar en taxateur Aad Aanhane. De expositie in het Palace Hotel is gratis toegankelijk, zowel op zaterdag als op zondag, van 11 tot 17 uur. Zie ook www.palacehotel.nl, www.artboutique.nl en www.kunstaanzee.nl.

Palace Hotel
Perfect comfort, een overvloed aan faciliteiten, culinaire hoogstandjes en onovertroffen gastheerschap. Het Palace Hotel in Noordwijk aan Zee biedt dat allemaal. Bij het Palace Hotel staat de mens centraal. Het hotel is ontworpen om gasten op hun gemak te stellen en tegelijkertijd te verbazen. De binnenhuisstijl, warm en ingetogen, verwijst subtiel naar dynamiek en grandeur. De vormentaal vindt haar basis in de Art Deco. Elke etage heeft haar eigen kleurstelling refererend aan verschillende vorstenhuizen. Het scala van kamers, 120 in totaal, begint op niveau Deluxe en vindt zijn bekroning in de luxueuze Palace Suite. Ook leent het hotel zich uitstekend voor zakelijke aangelegenheden. 13 multifunctionele banquet- en vergaderruimten met een capaciteit van 2 tot 750 personen, 1 Grand Ballroom (938 m2) voor circa 750 gasten, 2 exclusieve Boardrooms met comfortabele, leren fauteuils met een capaciteit van 16 personen elk. En 'state of the art'-techniek in alle ruimten: internet, WiFI van Swisscom, elektronische bediening van airco, licht en geluid, projectieschermen en gordijnen. Zie ook www.palacehotel.nl.