Time : 12:08:29
Date : 30 January 2007
Sender Name: Whisky etc.

Whisky Festival Gent 10/11 februari 2007

Nieuw! Belgian Whisky Awards 2007

Voor het eerst worden in België onderscheidingen uitgedeeld aan personen of groepen die zich inzetten om whisky in ons land populair te maken. Daarbij werd niet in de eerste plaats gedacht aan zij die beroepshalve aan de whiskyindustrie zijn verbonden. Het waren de importeurs die de genomineerden aanduidden en tenslotte ook de winnaars kozen.
Er zijn vijf categorieën: 'Whisky Bar of Restaurant van het Jaar'; 'Whisky Shop van het Jaar'; 'Whisky Club van het Jaar'; 'Whisky Ambassador van het Jaar' en 'Lifetime Achievement'. De 'Awards' zijn vijf unieke bronzen beeldjes van de Gentse
beeldhouwer en juweelontwerper Bernard Vandenberghe. Elke Award beeldt het 'karakter' van een specifieke whisky uit: fruitig, bloemig, complex, veroverend, enz.
De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een whiskydiner dat samen met UIT Magazine wordt georganiseerd op vrijdag 9 februari a.s. om 19.30 uur in het 'ICC ghent'.

International Malt Whisky Festival

Aansluitend op 10 en 11 februari. is het weer whiskyfeest in Gent. Voor de vierde keer gaat in het 'ICC Gent' (Citadelpark, Gent) het International Malt Whisky Festival door. Alle belangrijke Belgische whiskyimporteurs stellen er hun whisky's voor. Samen voeren ze méér dan honderd verschillende merken in. Elk merk stelt daarbij heel wat varianten en smaken voor, zodat op het festival uit meerdere honderden flessen kan worden geproefd.
Voor de liefhebber is dit een unieke gelegenheid om ongekende whisky's te ontdekken (en eventueel te kopen). Specialisten en vakmensen uit binnen- en buitenland zijn aanwezig om op alle vragen te antwoorden. Het wordt voor de bezoekers dus een ware ontdekkingstocht.
De organisatie gebeurt in samenwerking met de Vlaams Caledonische Society, een Gentse vereniging die dertig jaar actief is en terzelfder tijd op de benedenverdieping de Schotse Beurs organiseert. Dat is een waar Schots feest, met eten en drinken, dans en muziek en tientallen standhouders met Schotse producten.

Praktisch

Het International Malt Whisky Festival Gent heeft plaats in het ICC ghent, Citadelpark Gent (bij Station Gent St.-Pieters).

Vrijdag 9 februari vanaf 19.00 uur: whiskydiner met uitreiking van de Belgian Whisky Awards (deelname 75 euro, vooraf te boeken via internet).
Zaterdag 10 februari van 12.00 tot 18.00 uur: Whisky Festival Zondag 10 februari van 12.00 tot 18.00 uur: Whisky Festival Toegang International Malt Whisky Festival: 25 euro (dit omvat ook vijf bonnen om whisky's te proeven, een tastingglas en een programmaboekje). Wie vooraf boekt kan een whiskyreis winnen. Aan de ingang kunnen ook kaarten worden gekocht.
Alle verdere info vinden en boeken kan op www.whiskyfestival.be of telefonisch op 09/227 51 71.

Contacten (