Ingezonden persbericht


Jongmakende massages en vedisch onderwijs op huishoudbeurs

Lelystad, 8 februari 2007 - De Huishoudbeurs (10-18 februari, RAI Amsterdam) is vanouds het domein van de vrouw. Aan alles wat vrouwen beweegt wordt aandacht besteed. Zo ook aan Maharishi Ayurveda-massages en vedisch onderwijs. In de Europahal staat dit jaar de Maharishi stand (01-512) helemaal in het teken van Spa's, Wellness, Health en onderwijs.

Ayurveda-massages

In ons land staan nieuwe centra waar men kan kennismaken met de weldadige werking van Maharishi Ayurveda. In Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en Lelystad. In deze Maharishi wellness spa's kan men terecht voor massages die een helende en harmoniserende werking hebben op zowel lichaam als geest. De Spa-massages en -behandelingen zijn bedoeld om een diepere ervaring van rust, harmonie en welbevinden te geven. De behandelingen bevorderen en ondersteunen de algehele gezondheid, de schoonheid en geven een jeugdig uiterlijk. Er wordt ook een scala aan verzorgende Ayurveda-producten en voedingssupplementen getoond, die gedurende de beurs ook aantrekkelijk geprijsd zijn. Op de stand zijn specialisten aanwezig om demonstraties te geven.

Vedische havo/vwo-scholen

Vedische havo/vwo-scholen zijn gericht op volledige ontplooiing en bieden toponderwijs aan kinderen die tot de besten willen behoren. Dit onderwijs is uniek omdat naast onderricht in de gewone vakken de leerlingen dagelijks samen de Transcendente Meditatie (TM) techniek beoefenen. Hierdoor beginnen de hersenen als een geheel te functioneren, wat de leerprestaties en creativiteit ten goede komt. In Amerika bestaat al dertig jaar ervaring: de scholieren van de eindexamenklas horen bij de beste één procent van het land. In het afgelopen jaar is in Amsterdam en Lelystad het vedische havo/vwo-onderwijs van start gegaan. Ook in andere steden komen er vedische middelbare scholen.