Ingezonden persbericht


PvdA'ers starten actie voor Klaas de Vries

Een aantal jonge PvdA'ers is een actie gestart om Klaas de Vries op plek 3 van de PvdA kandidatenlijst voor de Eerste Kamer te krijgen. Klaas de Vries werd onlangs door de kandidaatstellingscommissie op een net niet verkiesbare plek gezet. Daar ontstond veel ophef over. Het Zuid-Hollandse statenlid Kirsten Verdel en de Amsterdamse PvdA'er Ger Baron hebben daarom de website www.kiesklaas.nl opgericht waar mensen hun steun aan de poging om Klaas hoger op de lijst te krijgen kunnen uitspreken. Het PvdA partijcongres beslist op 10 of 17 februari over de definitieve kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Partijprominenten als Ed van Thijn, Godelieve van Heteren en Martin Huls steunen de actie die vanmiddag gestart is reeds.

Klaas de Vries (1943) heeft een enorme staat van dienst opgebouwd in politiek en bestuur. Na hoofddirecteur van de VNG en voorzitter van de SER te zijn geweest, werd hij in 1998 minister van Sociale Zaken. In 2000 stapte hij over naar Binnenlandse Zaken. De afgelopen jaren was hij Tweede Kamerlid en streed in die hoedanigheid onder andere voor de rechten van asielzoekers in Nederland.

Verdel: "Wij zouden het fantastisch vinden als Klaas zijn enorme hoeveelheid kennis en ervaring kan benutten als lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal. Daarom roepen wij het congres van de Partij van de Arbeid, in vergadering bijeen op 10 of 17 februari 2007, op om Klaas de Vries op plek 3 te zetten." Klaas de Vries laat weten verheugd te zijn over de actie.

-------


Ingezonden persbericht