SISO verkozen tot meest duurzame onderneming van Flevoland


Donatie PC's naar Afrika heeft hoge waardering bij Jury Flevopenningen

ALMERE, 20070208 -- Almere, 9 februari 2007 - SISO B.V. is tijdens het Ondernemersgala van de Flevopenningen uitgekozen tot meest duurzame onderneming van de provincie Flevoland. In december 2006 ontving SISO de nominatie samen met de bedrijven KWT Group en VS Apple Industries.

SISO meest duurzame onderneming van Flevoland

Tijdens het jaarlijkse Ondernemersgala op 3 februari 2007 ontving SISO de onderscheiding als beloning voor haar activiteiten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In ieder werkgebied van de onderneming draagt SISO haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het zwaartepunt ligt hierbij op sociale en milieuaspecten. SISO streeft nadrukkelijk naar de bescherming van het milieu en het leveren van een bijdrage aan ICT-ontwikkeling in Derde Wereldlanden. Duurzame ontwikkeling in de breedste zin des woords.

SISO helpt met haar Donation Fonds diverse scholen en bedrijven in ontwikkelingsgebieden die kampen met een chronisch computertekort. Het SISO Donation Fonds levert een substantiële bijdrage in het dichten van deze kloof in informatietechnologie door kinderen toegang te verschaffen tot moderne informatietechnologie.

SISO Directeur Ed Alting Siberg: "We spannen ons in om in de landen waarin wij actief zijn invulling te geven aan onze maatschappelijke betrokkenheid. In 2004 hebben we een nieuw beleid op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid ontwikkeld onder de naam `SISO Donations Fonds'.

Dit beleid is erop gericht om kinderen mondiaal betere toegang te geven tot ICT-scholing. Circa 10.000 van de systemen die wij op jaarbasis binnenkrijgen doneren wij aan scholen en charitatieve instellingen. Zowel in Nederland als Derde Wereldlanden. Ook werken SISO en KPN samen in de campagne "One Million PC's for Africa" van SchoolNet Africa. Dit initiatief is in 2004 gestart en moet scholen in Afrika voorzien van computers.

Duurzaam maatschappelijk ondernemen vanuit visie op Planet, Profit en People.

Het streven naar Duurzaam Succesvol Ondernemen bij SISO is ingebed in een beleid dat is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanuit de pijlers Kwaliteit, Innovatie en Sociale Verantwoording. SISO wil haar beloften waarmaken voor klanten, aandeelhouders, collega medewerkers, zakenrelaties en de mondiale maatschappij als geheel.'

Planet

SISO's kernactiviteit (de in- en verkoop van gebruikte computerapparatuur) is al een meer duurzame manier van werken dan dat eerder gewoon was. Namelijk als computers waren afgeschreven werd het door bedrijven gezien als afval en werd het ook op die manier behandeld.

Nu wordt het door SISO gekocht, getransporteerd en verwerkt. Transportmateriaal is van gebruikt of gerecyclede inpakmateriaal. De niet-werkende apparatuur en apparatuur zonder handelswaarde wordt door SISO afgevoerd of gerecycled. Overige milieu belastende ICT-apparatuur wordt aangeboden ter verwerking bij geregistreerde recycling bedrijven. De normen en voorschriften van het ministerie van VROM inzake de milieuwet en milieuregelgeving worden gehanteerd.

SISO is ISO 9001:2000 gecertificeerd en is gecertificeerd als Microsoft Authorised Refurbisher-programma (MAR) (betekent dat deze bedrijven de donateurs ervan verzekeren, dat elke computer op vakkundige wijze voor hergebruik geschikt is gemaakt en dat er op legale wijze een Microsoft-besturingssysteem op is geïnstalleerd).

People
Een aantal langdurige werklozen en jongeren met een sociale handicap zijn in samenwerking met VNO-NCW aangenomen en begeleid. Dankzij deze samenwerking heeft SISO 42 nieuwe werkplaatsen gecreëerd voor schoolverlaters. Voor de toekomst wordt er naar nieuwe mogelijkheden in samenwerking met VNO-NCW gezocht.

Profit
SISO is marktleider in Nederland voor afgeschreven computerapparatuur en dankzij haar innovatievermogen is zij in staat duurzaam ondernemen succesvol te combineren met winstgevend ondernemen. De opslagcapaciteit van het centrum in Almere bevat 1250 pallets; in Lelystad 1100 pallets. Per jaar verwerkt SISO 120.000 ICT-assets. SISO heeft ook vestigingen in West Europa (Grenoble/Parijs in Frankrijk en Dusseldorf in Duitsland).

Over SISO
SISO BV (www.SISO.nl) is marktleider in Nederland op het gebied van de fysieke, commerciële en administratieve verwerking van ICT-apparatuur die het einde van haar eerste levenscyclus heeft bereikt. Deze gespecialiseerde dienstverlening stelt bedrijven in staat meer rendement te verkrijgen uit ict-activa. Afgeschreven ICT-hardware verkrijgt dankzij de ICT End of Life Cycle Services van SISO een tweede levenscyclus.

Haar klantenportfolio bestaat grotendeels uit grote multinationals, overheidsinstellingen, banken en bedrijven uit de industriële sector. SISO Computers zorgt voor de afvoer, inventarisatie, activa-registratie, dataverwijdering en inruil van de afgeschreven ICT-systemen. Mede dankzij haar grondige kennis van de internationale handelsmarkt voor opdrachtgevers kan SISO hoge restwaarden realiseren.

Voor meer informatie:
www.siso.nl
de heer Ed Alting Siberg
e.alting.siberg@siso.nl
tel: 036-5464535