Ingezonden persbericht


Persbericht

VisionWaves implementeert softwarepakket voor F-16's in Chili.

Zeist, 9 februari 2007 - In september 2006 zijn door Nederland de eerste zes van achttien F-16 gevechtsvliegtuigen aan de Chileense Luchtmacht geleverd. Deze week is het Nederlands-Belgische softwarepakket in gebruik genomen waarmee het onderhoud en de logistiek van deze geavanceerde toestellen beheerd kan worden en de luchtwaardigheid gewaarborgd wordt.

Dit project wordt uitgevoerd door het in Zeist gevestigde advies- en implementatiebureau VisionWaves en de in Brussel gevestigde softwareleverancier ILIAS Solutions, en ondersteund door de experts van de Koninklijke Luchtmacht. In twee maanden tijd heeft het implementatieteam een interim oplossing opgeleverd die de Chileense Luchtmacht in staat stelt alle gegevens te registreren en op te vragen die benodigd zijn om de vliegoperaties veilig te laten verlopen.

Deze week, vijf maanden na het opstarten van het project en vóór de oplevering van de tweede groep F-16´s in maart, is het softwarepakket volledig in gebruik genomen op de Cerro Moreno Airforce Base in Antofagasta. Met het Integrated Logistics Information & Automation Systeem (ILIAS) beschikt de Chileense Luchtmacht over een gespecialiseerd onderhouds- en logistiek systeem waarmee het aantal vlieguren verhoogd en de onkosten verlaagd kunnen worden.

VisionWaves heeft ruime ervaring in de luchtvaart- en defensiesector en is implementatiepartner van ILIAS Solutions. Het door VisionWaves ontwikkelde Enterprise Management System (EMS), volledig geïntegreerd in ILIAS, maakt een snelle implementatie van hoge kwaliteit mogelijk. Daarnaast vormt het EMS een gebruiksvriendelijke interface van ILIAS en ondersteunt het managers in het nemen van beslissingen.

De door ILIAS Solutions ontwikkelde software integreert de configuratie-, onderhouds-, logistieke en aankoopbehoeften rechtstreeks met de uitvoering van missies. ILIAS is door de jaren heen uitgegroeid tot een uitgekiende oplossing voor luchtvaart- en defensieorganisaties met implementaties in alle defensiecomponenten en civiele ondernemingen.

Over VisionWaves

VisionWaves is dé specialist op het gebied van strategie-implementatie en gidst organisaties naar Business Excellence door strategie, mensen, processen en middelen in hun onderlinge samenhang te verbeteren. VisionWaves realiseert deze visie door strategische doelen te vertalen naar tactisch en operationeel niveau en deze te borgen in het in eigen beheer ontwikkelde Enterprise Management System. VisionWaves levert een complete combinatie van consultancy, innovatieve software en training. Deze integrale werkwijze, met de titel Strategisch Waardeketenmanagement, zorgt voor complexiteitsreductie en levert aantoonbare waardecreatie op. VisionWaves werkt voor organisaties zoals de Belastingdienst, de Nederlandse Luchtmacht, Meander Medisch Centrum en Interpolis/Achmea.

Persinformatie bij:

VisionWaves,

Meriam Leijte-Hofman

Bergweg 173

3707 AC Zeist

e. m.hofman@visionwaves.com

Tel:
030 - 6981010
030 - 6919698
Fax: 030 - 6914967