Time : 09:51:04
Date : 09 February 2007
Sender Name: Union nationale des Mutualités Libres/Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen

Zorgvakanties in Spanje: een unieke reisformule (Herhaling)

Op vakantie vertrekken wanneer uw gezondheid wat wankel is, het is niet evident. Velen aarzelen. Daarom stellen de Onafhankelijke Ziekenfondsen in samenwerking met het reisbureau Aro Travel en de organisatie Zorgvakantie SL sinds 1 februari 2007 de Zorgvakanties in Spanje voor aan hun leden.

De Zorgvakantie is een unieke reisformule omdat de vakantiegangers in Spanje kunnen rekenen op een medische permanentie door Belgische verplegers en omdat deze Zorgvakanties op individuele basis georganiseerd worden.

Zo goed mogelijk begeleid en omkaderd op reis
Uit een rondvraag bij de verzekerden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen bleek dat mensen met een medisch probleem vaak aarzelen om naar het buitenland te reizen."Sommige leden vertelden ons dat zij niet naar het buitenland durven vertrekken uit schrik dat zij niet weten tot wie zij zich zouden moeten wenden in geval van een medisch probleem of omdat zij de taal niet spreken. Daarom hebben wij een samenwerkingsakkoord ondertekend met het reisbureau Aro Travel en de organisatie Zorgvakanties SL om ervoor te zorgen dat onze verzekerden zo goed mogelijk te begeleid en omkaderd worden", aldus Christian Horemans, Verantwoordelijke Internationale Zaken van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

In het kader van een dergelijke Zorgvakantie, wordt een medische permanentie gegarandeerd aan de Costa Blanca. Via een GSM die ter plaatse ter beschikking wordt gesteld, kan de vakantieganger op elk moment van de dag (24 u/24) contact nemen met een Belgische verpleegkundige. Indien personen tijdens hun verblijf kinesitherapie of injecties nodig hebben, of indien zij gewoon wat hulp nodig hebben bij het wassen en het aan- en uitkleden, dan kunnen zij ook een beroep doen op de verpleegkundigen van Zorgvakanties SL, de organisatie die in Spanje de dienstverlening verzorgt voor de verzekerden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Korting via de Onafhankelijke Ziekenfondsen
Marc Van der Donck, zaakvoerder van het reisbureau Aro Travel dat de zorgvakanties organiseert, preciseert dat de organisatie Zorgvakanties SL niet enkel de medische permanentie garandeert. "Zorgvakanties SL verzorgt ook het transport tussen het vliegveld van Alicante en de verblijfplaats. De leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen kunnen eveneens één randactiviteit boeken, zoals een barbecue in de bergen, een boottocht, een bezoek aan een themapark."

Deze diensten worden aangeboden in 5 verblijfsplaatsen aan de Costa Blanca: één drie- en één viersterrenhotel, beide gelegen aan het strand, één bungalowcomplex en 2 appartementencomplexen. Deze verblijfplaatsen werden o.a. geselecteerd omwille van hun gemakkelijke toegankelijkheid en aanwezigheid van aangepaste infrastructuur voor minder mobiele personen en rolstoelgebruikers. Aan de leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen om een vertrekdatum en een verblijfplaats te kiezen en het telefoonnummer 02/778 94 98 te bellen of te mailen naar zorgvakanties@mloz.be.

De leden van de Onafhankelijke Ziekenfondsen die aangesloten zijn bij de aanvullende verzekering genieten een korting van 5% op de prijzen aangeboden door Aro Travel.

Contactpersonen:
Christian.Horemans@mloz.be
Verantwoordelijke Internationale Zaken
02/778 94 18 - 0473/88 17 49

info@arotravel.be
Marc Van der Donck
Zaakvoerder Aro Travel
03/411 07 42 - 0477/ 20 47 83

URL: http://www.mloz.be Picture: (None)
Attachments: Nicolas_20070209_094051_14_Att_1.pdf Nicolas_20070209_094051_14_Att_2.pdf

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR