Friesland Coberco Dairy Foods

Dinsdag 6 februari 2007

Werken en leren in 1

Friesland Foods en AOC Oost werken samen in nieuw onderwijsproject

Zuivelonderneming Friesland Foods en groen kenniscentrum AOC Oost lanceren tijdens de open dagen van MBO-locatie Doetinchem vrijdag 9 en zaterdag 10 februari aanstaande een nieuw werk- en leerprogramma. Doel van het programma is jongeren te interesseren voor een loopbaan bij Friesland Foods. De ontwikkeling van het programma start nog tijdens het schooljaar 2006-2007 en bestaat uit een gecombineerd werk- en leertraject onder het motto "werken en leren in 1". Het programma voor de jongeren start aan het begin van het nieuwe schooljaar, eind augustus 2007. De eerste jongeren Het werk- en leertraject is onderdeel van het beleid van Friesland Foods om ook in de toekomst een evenwichtige leeftijdsopbouw van het personeel te borgen.

De deelnemers aan het leer- en werktraject gaan gedurende drie jaar als aankomend foodoperator 3 dagen per week werken bij Friesland Foods en twee dagen per week leren bij AOC Oost. Ze volgen de opleiding MBO-voeding, niveau 4. Potentiële deelnemers aan het werk- en leertraject zijn jongeren die een VMBO-opleiding (Leerwegen: Kader, Gemengd of Theoretische Leerweg met wiskunde) hebben voltooid of minimaal drie jaar HAVO achter de rug hebben.

Vaste baan
Voor het werk dat de deelnemers tijdens dit programma bij Friesland Foods verrichten wordt loon betaald. De studiefinanciering komt niet in gevaar. Als voor het woon-werk-verkeer geen openbaar vervoer beschikbaar is, kan onder bepaalde voorwaarden gebruik worden gemaakt van een scooter. Verder worden voor e-learning (leren via de computer) laptops in bruikleen verstrekt. Deelnemers die "werken en leren in
1" succesvol afsluiten kunnen rekenen op een vaste baan bij Friesland Foods.

Jonge instroom
Friesland Foods beoogt met "werken en leren in 1" jongeren te interesseren voor een loopbaan bij Friesland Foods. Met het stimuleren van de instroom van jongeren wil Friesland Foods ook in de toekomst een evenwichtige leeftijdsopbouw van het personeel borgen binnen het concern. De locaties die in het oosten van het land deelnemen zijn: Borculo, Lochem, Steenderen en Varsseveld.

Oriëntatie
De open dagen vinden plaats op de school van AOC Oost aan de Gezellenlaan 16 in Doetinchem op vrijdag 9 februari van 16.00 - 21.00 uur en zaterdag 10 februari van 10.00 - 12.00 uur. Op deze locatie krijgen de jongeren hun theorielessen. De praktijklessen worden in de technologiehal verzorgd van AOC Oost in Almelo. Jongeren en ouders die de open dagen bezoeken ontvangen een flyer met meer informatie. Kom langs, schrijf je snel in via de website, want het aantal plaatsen is beperkt. Er is een website met meer informatie
www.werkenenlerenin1.com.

Friesland Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West-Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Foods sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,6 miljard euro. In totaal zijn 18.000 medewerkers in dienst waarvan 11.000 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Appelsientje, Bonnet, Chocomel, CoolBest, Completa, Debic, DubbelFrisss, Dutch Lady, Extran, Frico, Frisocare, Foremost, Friesche Vlag, Frisian Flag, Fristi, Milli, Peak, Pöttyös Túró Rudi, Rainbow, Taksi en Yo-Most.

AOC Oost is een levenslustige, ondernemende en innovatieve kennisinstelling voor Groen Onderwijs die zich presenteert onder de leuze: AOC Oost, dát leeft!
AOC Oost kent de volgende activiteiten: Groen Onderwijs voor VMBO en MBO, Training & Projecten en Innovatie. AOC Oost heeft 500 medewerkers, 5000 leerlingen/deelnemers en 4000 cursisten en scholen in Almelo, Borculo, Doetinchem, Enschede en Twello. Het College van Bestuur en de Centrale Diensten zijn gevestigd in Lochem.

Terug