Ingezonden persbericht


Laren, 7 februari 2007

DropZone opent met concert 16Down in Second Life

Talpa Digital, onderdeel van Talpa Media Holding, lanceert op 9 februari haar eigen omgeving binnen het populaire Second Life: DropZone. Als openingsact speelt 16down de songs van hun nieuwe album 'F.L.O.' op het podium van Paradiso, terwijl op hetzelfde moment hun avatars actief zijn op het virtuele podium van DropZone in Second Life. Het unieke aspect is, dat beide beleveniswerelden in 1 beeld vermengd zullen worden: Real Life (de muzikanten) en Second Life (hun avatars) zullen zowel in Paradiso als in Second Life tegelijkertijd te volgen zijn.

Second Life is een snelgroeiende wereld waarin ruim 3 miljoen mensen een tweede bestaan hebben opgebouwd. Het concert van 16Down is de openingsactiviteit van 'DropZone', een verzameling van 4 eilanden van Talpa Digital. Naast het immense festivalterrein is door het vooraanstaande bureau Rivers Run Red de Tune in Area ontworpen (de grootste huiskamer van Second Life), de nachtclub Mundo (gekoppeld aan de online dating community) en een virtuele versie van Skoeps, het nieuwe merk voor online burgerjournalistiek. Bezoek www.talpadropzone.com voor een eerste impressie.

Het festivalterrein is voorzien van een groot podium, waarop de avatars ('Hovius Hedrick', 'Olst Ritt' en 'Bakker Wilder') hun opwachting zullen maken. Voor het podium zullen de virtuele bezoekers zich opstellen en naast de virtuele beleving, kunnen zij tegelijkertijd de beelden vanuit Paradiso zien door een live audio- en videostream.

In Paradiso zelf, zullen de beelden uit Second Life worden gemixt en worden geprojecteerd op een groot scherm boven het podium.

Het openingsevenement is een co-productie van Talpa Digital, SOZ Concerts (management 16 Down) en Flow Records (label 16Down). Daarnaast wordt er samengewerkt met diverse partijen, waaronder Fabchannel.com (live streams), Lost in the Magic Forest (specifieke event-elementen in Second Life), RAF Electronics (hardware), Triple IT en Paradiso.

Het nieuwe 16Down-album 'F.L.O.' is na afloop van de show verkrijgbaar in Paradiso. De twaalf tracks zijn in augustus opgenomen in de Prairie Sun Studio's nabij San Francisco en laten een organisch en melodieus rockgeluid horen. De 1e single 'Cold' is nu uit, ondersteund door een animatie-videoclip gemaakt van de hand van Douwe Dijkstra.

Naast de show in Paradiso speelt 16Down door het hele land; voor meer tourdata en informatie, bezoek www.myspace.com/16downmusic

9 februari, Paradiso Amsterdam

1900 uur deuren open / 1930 uur voorprogramma / 2030 uur 16Down

Tickets à 10 Euro via reguliere Paradiso voorverkoopadressen en www.ticketservice.nl



Ingezonden persbericht