Aedes

Kosteloze workshops leeftijdsbewust beleid ook in 2007

9 februari 2007

De kosteloze workshops leeftijdsbewust beleid, een initiatief van het Fonds Scholing en Ontwikkeling Woningcorporaties (FSOW), worden hoogst waarschijnlijk ook in 2007 weer aangeboden. De overweldigende belangstelling en de bijbehorende overschrijvingen van de eerste reeks workshops heeft (FSOW) doen besluiten dit initiatief te vervolgen. Voor de financiering hiervan wordt net als in 2006 een subsidieaanvraag (Tijdelijke Subsidieregeling Stimuleren Leeftijdsbewust Beleid (TSSLB) ingediend. Daarnaast levert het FSOW een extra financiële bijrage om de workshops kosteloos te kunnen aanbieden.

De opzet is workshops te organiseren waar maximaal twee medewerkers van een woningcorporatie aan kunnen deelnemen. Gedurende de workshops, die vermoedelijk na de zomer worden aangeboden, worden de deelnemers door deskundigen begeleid bij het opstellen en implementeren van leeftijdsbewust beleid bij hun eigen organisatie. Een welkome ondersteuning voor de branche, want woningcorporaties kunnen er ook niet langer omheen; werknemers zullen in de toekomst langer moeten werken.

Gratis deelname is mogelijk na een positief resultaat van de subsidieaanvraag en voldoende deelname. In 2007 is de TSSLB door de subsidieverstrekker verruimd. Het project mag nu ook gericht zijn op woningcorporaties met 30 of meer medewerkers. Meer informatie en een aanmeldingsformulier zijn te vinden op de website van het FSOW: www.fsow.nl. Voor vragen kunnen belangstellenden zich wenden tot het Projectbureau FSOW, telefoon: 0598-361718, e-mail: esf-3@fsow.nl.

Hoort bij thema:

* scholing en training

* leeftijdsbewust beleid