*

Leeftijdsgrens buitenlands adoptiekind omhoog naar 8 jaar

Nieuwsbericht | 09-02-2007

Minister Verdonk wil de maximum leeftijd waarop buitenlandse adoptiekinderen kunnen worden opgenomen verhogen tot 8 jaar. Nu is dat tot 6 jaar. Verdonk schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer in reactie op schriftelijke vragen van Kamerleden over het wetsvoorstel dat de adoptie door echtgenoten van gelijk geslacht regelt.

Minister Verdonk stelt dat gelijke behandeling van lesbische, homoseksuele en heteroseksuele paren in de wet uitgangspunt zou moeten zijn. Het wetsvoorstel strekt ertoe de adoptiebepalingen zodanig te versoepelen dat het knelpunt dat lesbische paren een tijdrovende en kostbare adoptieprocedure moeten volgen, zoveel mogelijk wordt weggenomen

Ook gaat de geldigheidsduur van de beginseltoestemming van drie naar vier jaar. Een beginseltoestemming, die nodig is om daadwerkelijk een kind te kunnen adopteren, hoeft zich niet langer tot één kind te beperken. Het wordt mogelijk meerdere kinderen tegelijk op te nemen (broertjes en/of zusjes), of kinderen die samen zijn opgegroeid en daarom moeilijk van elkaar kunnen worden gescheiden.